SORU - CEVAP



ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME (ÇED) / PROJE TANITIM DOSYASI


ÇED Olumlu Belgesi Nedir - ÇED Olumlu Kararı Nedir - ÇED Olumlu Belgesi - ÇED Olumlu Kararı

EK-1 listesine tabi yatırımlar için hazırlanan Çed Raporu nun Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca incelenerek onaylanması ile alınan belgeye Çed Olumlu Belgesi denir.

ÇED Olumlu Belgesi / Süreci Nasıl İşler (Ek-1 Listesindeki Projeler İçin)

ÇED OLUMLU KARARI SÜRECİ (EK I KAPSAMINDAKİ PROJELER İÇİN)

Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ÇED Yeterlilik Belgesine sahip Firmamız ÇEV-MED Çevre ,  konusunda uzman ve deneyimli personelleri ile ÇED Yönetmeliği kapsamında doğru, hızlı ve pratik çözümler sunar.

ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine Sahip , ÇED Raporu hazırlayan / ÇED Olumlu Belgesi alan firma /Çevre Danışmanlık Firması olarak 0312 448 25 22 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz.

Projeniz “29.07.2022  tarih ve 31907  sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) Yönetmeliği EK I 'e tabi yatırımlar içerisindeyse öncelikle ÇEV-MED ÇEVRE gibi ÇED Yeterlik Belgesi sahibi bir firma tarafından ÇED Başvuru Dosyası hazırlatmanız gerekmektedir.

Çed firması ÇED Başvuru Dosyasını hazırlar Çevre Şehircilik İklim Değişikliği  Bakanlığı'na e-çed üzerinde sunar.

Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Uzman personeli projeyi inceler. Format açısından uygun bulması durumunda proje hakkında halkın görüş ve önerilerini almak üzere yaklaşık 1 ay sonrası için Halkın Katılımı Toplantı Tarihi belirler. Gerek gördüğü kurum ları (Belediye, DSİ, Kara Yolları, il tarım Müdürlüğü vb.) toplantıya davet ederek proje hakkında görüşlerini talep eder.

Halkın Katılımı Toplantısı için toplantı tarihinden minimum 10 gün önce hem yerel hem ulusal gazete olmak üzere ilan verilerek toplantı halka duyurulur.

Halkın Katılımı Toplantısı Çed Firması, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve diğer kurumlar eşliğinde halkın katılımı ile proje alanına en yakın yerleşim yerinde yapılır.

ÇED Firması projeyi halka ve kurumlara anlatır. Halkın Katılımı Toplantısının amacı projenin çevreye olabilecek etkilerini anlatmak ve olası etkilerin yatırımcı tarafından ne gibi önlemler alınarak bertaraf edildiği projenin anlatıldığı bir toplantıdır. Bu toplantıda halkın görüş ve önerileri de alınarak proje içerisinde irdelenir.

Halkın Katılımı sonrası Kurum görüşlerinin olumlu gelmesi durumunda Çed Format Bedeli yatırılarak Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan ÇED Formatı alınır.

ÇED Firması formata göre ÇED Raporunu hazırlayarak Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na E-çed üzerinden sunar.

Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Raporu hakkında görüş almak ve İnceleme Değerlendirme Toplantısı'na (İDK) katılmaları ve proje hakkında kurumlara görüş sorar.

İnceleme Değerlendirme Toplantısı (İDK) Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda Çed firması ve kurumların katılımı ile gerçekleşir.

İnceleme Değerlendirme Toplantısı (İDK) sonucu bütün kurumlar olumlu karar vermesi durumunda ÇED raporu 10 gün bakanlığın sitesinde ve valilikte askıda kalır.

10 gün sonra herhangi bir itirazın olmaması durumunda ÇED Raporu nihai kabul edilir ve ÇED Olumlu Belgesi yatırımcıya teslim edilir.

Çed Belgesi Almadan Yatırıma Başlarsam Ceza Yer miyim?

ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi ) Yönetmeliğinin Ek-1 ve  Ek-2 listesinde yer alan projeler için ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme)  Belgesi alınmadan yatırım inşaatına başlanması durumunda yatırım bedelinin %2 si oranında yatırımcı ceza yer.

Bu nedenle yatırımcı Yatırım inşaatına başlamadan ÇEVMED Çevre gibi ÇED Raporu Hazırlayan Firmalarla çözüm ortağı olarak çalışarak ÇED Belgesi alması gerekmektedir.

ÇED Yeterliliği olan firma / ÇED ve Çevre Yeterlik Belgesine Sahip / Çevre Danışmanlık Firması olarak 0312 448 25 22 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz.

ADANA' da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı kimler alır?

Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan ADANA' da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.

ADANA' da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / ADANA' da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak

ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden  iletişime geçebilirsiniz.

(ÇED) Çevresel Etki Değerlendirilmesi Gerekli Değildir Belgesi nereden, nasıl alınır ?

  • Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) Yönetmeliği Ek-1 ve Ek-2 listelerinden  Ek-2 listesinde yer alıyorsa Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ÇEV-MED gibi yetkilendirilmiş ÇED Raporu hazırlayan yetkili firmalar tarafından Proje tanıtım dosyası hazırlatarak İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne e-çed üzerinden müracaatının yapılması  ÇED Gerekli Değildir Belgesi'nin Alınması  gerekmektedir.
  • Talepleriniz için ÇED Raporu hazırlayan firma olarak 0312 448 25 22 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz.

Proje Tanıtım Dosyasını Kim Hazırlar ?, Proje Tanıtım Dosyası Neden Almalıyım ?

“29.07.2022  tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED (Çevresel Etki Değerlendirilmesi ) Yönetmeliği Ek-1 ve Ek-2 listelerinden  Ek-2 listesinde yer alıyorsa Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ÇEV-MED Çevre gibi yetkilendirilmiş ÇED Raporu hazırlayarak, ÇED Gerekli Değildir Belgesi alan yeterlilik sahibi firmalar tarafından Proje Tanıtım Dosyası hazırlatarak İl Çevre Şehircilik Müdürlüğüne e-çed üzerinden müracaatının yapılması  ''ÇED Gerekli Değildir Belgesi'nin Alınması  gerekmektedir.

Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine Sahip  ''ÇED Gerekli Değildir Belgesi'' alan firma / Çevre Danışmanlık Firması olarak 0312 448 25 22 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz.

ÇED Kapsam Dışı Dosyası Nedir ? ÇED Kapsam Dışı Dosyası Nasıl Hazırlanır ?

ÇED Muafiyeti genelde resmi kurumlarda yapılan işlemlerde ve bunun gibi resmi kurumlardan talep edilen belgeler için şart koşulan bir yazıdır. Projenizin EK-1 , Ek-2 yada ÇED muafiyeti kapsamına girip girmediğini bize ulaşarak teknik detayları ile öğrene bilirsiniz.

ÇEV-MED Çevre , ÇED Yeterliliği olan firma / Çevre Danışmanlık Firması olarak 0312 448 25 22 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz

ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme ) İzleme Nedir?

ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme ) Yönetmeliğince Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu kararı verilmiş projelerin inşaat ve işletme döneminde çevresel izleme yapılması yasal bir zorunluluktur.

Bu çevresel izlemenin amacı, ÇED Raporu'nda taahhüt edilen hususların yerine getirilip getirilmediği kontrol etmektir. Faaliyetin inşaat aşamasındaki çevresel izleme çalışmaları ÇED sürecinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenen periyotlarda raporlanarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulmaktadır. Çevresel izleme çalışmaları, gerek yüksek miktarlarda çevre cezaları içeren Yasal Mevzuatlara uyulup uyulmadığının kontrolü ve gerekse gürültü, toz vb çevresel konularda olabilecek şikayetlere cevap niteliği taşıması açısından yatırımcı için önemli bir savunma mekanizmasıdır.

ÇEV-MED ÇEVRE / Şirketimiz bünyesinde yapılan izleme çalışmaları, özellikle Maden, Enerji, Liman, Ağır sanayi vb alanlardaki yatırımlarda kapsamlı bir şekilde yapılmakta, ölçüm ve analizlerle desteklenmekte ve yöre halkıyla yapılan görüşmelerle zenginleştirilmektedir. Bu yatırımcı için bir anlamda çevre danışmanlığı hizmeti verilmektedir.

ÇEV-MED Çevre , ÇED Yeterliliği olan firma / Çevre Danışmanlık Firması olarak 0312 448 25 22 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz

GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ İÇİN KULLANILAN ATIKLAR

GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN KULLANILAN ATIKLAR AŞAĞIDA LİSTELENMİŞTİR.

·         Kağıt - Karton - Mukavva.

       Cam şişe ve Kavanozlar.

·         Metaller (kola kutuları, teneke kaplar, konserve kutuları)

·         Plastikler (su, meşrubat, sıvı yağ ambalajları, deterjan kapları vb.)

·         Kompozit (süt ve meşrubat kutuları, çorba paketleri, cips vb. paketler)

ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak

ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden  iletişime geçebilirsiniz.

Isparta'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alan firmalar?

Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Isparta'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.

Isparta'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Isparta'da  Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak

ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden  iletişime geçebilirsiniz.

ADANA'DA ÇED RAPORU NEREDEN / NASIL ALINIR

Adana ÇED RAPORU / ÇEVRE İZİN LİSANS Talepleriniz ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip Firmalar tarafından hazırlanarak alınır .  ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma /  Çevre Danışmanlık Firması olarak

ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaradan ve info@cevmed.com.tr mail adresinden  iletişime geçebilirsiniz.

ANKARA Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Raporu (Çed Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyası (Çed Gerekli Değildir Kararı) hazırlayabilmesi için şirketlerin personel listesini ,şirket donanımını vb. özelliklerini inceleyerek yeterli gördüğü şirketlere yeterlik belgesi vermektedir. ÇED Yönetmeliği Ek II Listesi kapsamındaki yatırımlar (projeler) için Proje Tanıtım Dosyası (ÇED Yeterlik Belgesi sahibi bir firma tarafından) hazırlanarak İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne e-çed üzerinden müracaat edilmesi ÇED Gerekli Değildir belgesi alınması gerekmektedir. ÇED Yönetmeliği Ek I Listesi kapsamındaki yatırımlar (projeler) için ÇED Raporu (ÇED Yeterlik Belgesi sahibi bir firm a (tarafından) hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına e-çed üzerinden müracaat edilmesi ÇED Olumlu Belgesi alınması gerekmektedir.
EK I 'e ve EK II Listesine Tabii Yatırımlar ÇEV-MED Yeterlik şartlarını sağladığı için ÇED Raporu (Çed Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyası (Çed Gerekli Değildir Kararı) hazırlama konusunda Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığından YETERLİK BELGESİ verilmiştir.
Yönetmelik kapsamında ki projeler için ;
Planlanan projeler veya faaliyetler için ÇED Yönetmeliğine göre 25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'ne tabi EK-I listesinde yer alan projeler için ÇED Raporu Hazırlanarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı , EK-II listesinde yer alan projeler için Proje Tanıtım Dosyası Hazırlanarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı alınmadıkça,

  • (Yönetmeliğin 6. maddesinin 3. bendine göre) "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" veya "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alınmadıkça hiçbir teşvik, onay, izin yapı ve kullanım ruhsatı verilemez, proje için yatırıma başlanamaz ve ihale edilemez.
  • "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" veya "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alınmadan yatırıma başlanan ya da kurulan faaliyetler, Çevre Kanunu'nun 15. maddesine istinaden ÇED Yönetmeliği (19.maddesinin (a) bendi) gereğince durdurulmaktadır.
  • Bu durumda, Çevre Kanununun 20. maddesinin (e) bendi uyarınca idari para cezası uygulanmaktadır.
  • ÇED Raporunda veya Proje Tanıtım Dosyasında taahhüt edilen hususlara uyulmadığının tespit edilmesi durumunda ise Yönetmeliğin 19.maddesinin (b) bendi gereğince (Çevre Kanunu'nun 20. maddesinin (e) bendi uyarınca) idari para cezası uygulanmaktadır.

(ÇED) Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Neden Almalıyım ? ?

Firmanızın Yatırım konusu “29.07.2022  tarih ve 31907  sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren  (ÇED) Çevresel Etki Değerlendirilmesi Yönetmeliği Ek-1 ve Ek-2 listelerine tabii projeler için “ÇED Gerekli Değildir”,“ÇED Olumlu”    ya da “ÇED Kapsam Dışındadır” kararı alınmadıkça faaliyete başlanmaması gerekmektedir.  Söz konusu kararlardan herhangi biri alınmadan başlanan projeler için, proje bedelinin % 2 kadar ceza uygulanır. Bu projelere hiç bir teşvik, onay, izin, yapı ve kullanım ruhsatı verilemez. Ayrıca olumlu karar alınıncaya kadar faaliyet süresiz olarak durdurulur.

ÇED Raporları (ÇED Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyaları (ÇED Gerekli Değildir Kararı) Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ÇEV-MED Çevre gibi yetkilendirilmiş ÇED Raporu hazırlayan  firmalar tarafından alınabilir.

ÇED Raporu / Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan firma olarak  ÇEV-MED Çevre Firması ile 0312 448 25 22 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz.

Çed Kapsam Dışı Kararı, Çed kapsamdışı Yazısı, Çed kapsamdışı Belgesi nasıl alınır

Ek-1 ve Ek-2 listesinde bulunmayan yatırımlar için İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne bir proje özeti hazırlanarak sunulur. Sunulan proje kapsamında barkod numarası ve şifre alınır E çed üzerinde proje özeti ekleri ile birlikte eklenir. Çed Kapsam Dışı yazısı Çed Kapsam Dışı Belgesi alınır.

Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır?

Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.

ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak

ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden  iletişime geçebilirsiniz.

Proje Tanıtım Dosyasını Kim Hazırlar, Proje Tanıtım Dosyası Nereden Alınır?

  •  ÇED (Çevresel Etki Değerlendirilmesi ) Yönetmeliği Ek-1 ve Ek-2 listelerinden  Ek-2 listesinde yer alıyorsa Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ÇEV-MED Çevre gibi yetkilendirilmiş ÇED Raporu/ Proje Tanıtım Dosyası hazırlayarak, ÇED Gerekli Değildir Belgesi alan yeterlilik sahibi firmalar tarafından Proje Tanıtım Dosyası hazırlatarak İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü'ne e-çed üzerinden müracaatının yapılması  ''ÇED Gerekli Değildir Belgesi'''nin Alınması  gerekmektedir.
  • Talepleriniz için ''Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan'' firma ve  ''ÇED Gerekli Değildir Belgesi'' alan firma olarak 0312 448 25 22 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz.

Isparta'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı Nereden / nasıl alınır ? Kimler Verir?

ÖTL geri dönüştürülmesi amacıyla faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler tesisleri için Bakanlıktan lisans almak zorundadırlar. Faaliyet sahibi, Geri Dönüşüm Tesisleri İçin Yapılacak Lisans Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Bilgi ve Belgeler’in yer aldığı lisans başvuru dosyası ile tesisin bulunduğu il çevre müdürlüğüne başvurur. Başvuru dosyası, il çevre ve şehircilik iklim değişikliği müdürlüğü tarafından incelenir, varsa eksiklikler tamamlanır ve Çevre  Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilir. Bakanlık tarafından başvuru dosyasında eksiklik tespit edilmesi halinde dosya il çevre müdürlüğüne iade edilir. Lisansa konu tesise ait bilgi ve belgelerin tamamlanmasının ardından tesis Bakanlık tarafından yerinde incelenir.

Ömrünü tamamlamış lastiklerin ÖTL'lerin geri kazanılması her zaman mümkündür. Bu noktada yapılacak olan şey, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan lastik geri dönüşümünden yetkili olan, lisanslı tesislere giderek lastiklerinizi vermenizdir.

Isparta'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak

Ankara'da Ömrünü tamamlanmış  lastik (ÖTL)  lisansı almak için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden  iletişime geçebilirsiniz.


Aksaray'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı Nereden / nasıl alınır ? Kimler Verir?

ÖTL geri dönüştürülmesi amacıyla faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler tesisleri için Bakanlıktan lisans almak zorundadırlar. Faaliyet sahibi, Geri Dönüşüm Tesisleri İçin Yapılacak Lisans Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Bilgi ve Belgeler’in yer aldığı lisans başvuru dosyası ile tesisin bulunduğu il çevre müdürlüğüne başvurur. Başvuru dosyası, il çevre ve şehircilik iklim değişikliği müdürlüğü tarafından incelenir, varsa eksiklikler tamamlanır ve Çevre  Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilir. Bakanlık tarafından başvuru dosyasında eksiklik tespit edilmesi halinde dosya il çevre müdürlüğüne iade edilir. Lisansa konu tesise ait bilgi ve belgelerin tamamlanmasının ardından tesis Bakanlık tarafından yerinde incelenir.

Ömrünü tamamlamış lastiklerin ÖTL'lerin geri kazanılması her zaman mümkündür. Bu noktada yapılacak olan şey, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan lastik geri dönüşümünden yetkili olan, lisanslı tesislere giderek lastiklerinizi vermenizdir.

Aksaray'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak

Aksaray'da Ömrünü tamamlanmış  lastik (ÖTL)  lisansı almak için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden  iletişime geçebilirsiniz.


Çed Kapsamdışı Belgesi, Çed Kapsamdışı Yazısı

Çed Yönetmeliği Ek-1 ve Ek-2 listesinde bulunmayan yatırımlar için Çed kapsamdışı (Çed Kapsamdışı yazısı) alınır. Çed Kapsamdışı yazısı İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüklerinden alınır.

Mersin'de Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı Nereden / nasıl alınır ? Kimler Verir?

2ÖTL geri dönüştürülmesi amacıyla faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler tesisleri için Bakanlıktan lisans almak zorundadırlar. Faaliyet sahibi, Geri Dönüşüm Tesisleri İçin Yapılacak Lisans Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Bilgi ve Belgeler’in yer aldığı lisans başvuru dosyası ile tesisin bulunduğu il çevre müdürlüğüne başvurur. Başvuru dosyası, il çevre ve şehircilik iklim değişikliği müdürlüğü tarafından incelenir, varsa eksiklikler tamamlanır ve Çevre  Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilir. Bakanlık tarafından başvuru dosyasında eksiklik tespit edilmesi halinde dosya il çevre müdürlüğüne iade edilir. Lisansa konu tesise ait bilgi ve belgelerin tamamlanmasının ardından tesis Bakanlık tarafından yerinde incelenir.

Ömrünü tamamlamış lastiklerin ÖTL'lerin geri kazanılması her zaman mümkündür. Bu noktada yapılacak olan şey, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan lastik geri dönüşümünden yetkili olan, lisanslı tesislere giderek lastiklerinizi vermenizdir.

Mersin ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak

Mersin'de Ömrünü tamamlanmış  lastik (ÖTL)  lisansı almak için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden  iletişime geçebilirsiniz.

İşletme Ruhsat Taleplerinde Mali Yeterlilik

Mali yeterlilik miktarları

İşletme ruhsat taleplerinde mali yeterlilik;
MADDE 23 – (1) Genel Müdürlüğe verilen maden işletme projesi ekinde mali yeterlilik ile ilgili ruhsat sahibi gerçek ve tüzel kişiler, Banka Referans Mektubunu (kullanılmamış gayri nakdi kredi miktarı) ibraz etmek zorundadır.
(2) Projelerde revizyon yapılması durumunda da mali yeterliliğin, projede belirtilen toplam yatırım tutarını, belirlenen kriterlere göre karşılaması gerekir.
(3) Birden fazla proje verilmesi durumunda ruhsat talep sahipleri, her bir ruhsat talebi için ayrı ayrı mali yeterliliğini belgelemek zorundadır.
(4) İşletme izninin düzenlenmesine ve üretim yapılmasına müteakip projesinde belirtilen başabaş noktasına ulaşılmasına, ruhsatın devredilmesi ve yatırım kalemlerinin yerine getirildiğinin belirtilmesi durumunda bu ruhsat için beyan edilen mali yeterlilik miktarı farklı/yeni projeler için beyan edilebilir.
(5) Kamu kurum ve kuruluşlarının ruhsat alma işlemlerinde mali yeterlilik aranmaz.
(6) Mali yeterlilik, projede belirtilen toplam yatırım tutarı kadardır. Ancak bu miktar aşağıda maden gruplarına göre belirlenen minimum mali yeterlilik miktarından az olamaz.

Çed Olumlu Belgesi Nereden Alınır, Çed Olumlu Belgesi Kim verir

Ek-1 listesine tabii projeler için alınması gereken Çed Olumlu Belgesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verir. Çed Olumlu Belgesi almak için Çed Raporu Hazırlatmak gerekmektedir. Çed Raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Çed Yeterlilik verdiği firmalar hazırlar. Çev-Med Çevre Çed yeterlilik belgesi sahibi firmadır.

Afyonkarahisar'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı kimler alır?

Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Afyonkarahisar'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.

Afyonkarahisar'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Afyonkarahisar'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak

ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden  iletişime geçebilirsiniz.

Afyonkarahisar'da ÇED RAPORU NEREDEN / NASIL ALINIR

Afyonkarahisar ÇED RAPORU / ÇEVRE İZİN LİSANS Talepleriniz ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip Firmalar tarafından hazırlanarak alınır .  ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma /  Çevre Danışmanlık Firması olarak

ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaradan ve info@cevmed.com.tr mail adresinden  iletişime geçebilirsiniz.

ANKARA Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Raporu (Çed Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyası (Çed Gerekli Değildir Kararı) hazırlayabilmesi için şirketlerin personel listesini ,şirket donanımını vb. özelliklerini inceleyerek yeterli gördüğü şirketlere yeterlik belgesi vermektedir. ÇED Yönetmeliği Ek II Listesi kapsamındaki yatırımlar (projeler) için Proje Tanıtım Dosyası (ÇED Yeterlik Belgesi sahibi bir firma tarafından) hazırlanarak İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne e-çed üzerinden müracaat edilmesi ÇED Gerekli Değildir belgesi alınması gerekmektedir. ÇED Yönetmeliği Ek I Listesi kapsamındaki yatırımlar (projeler) için ÇED Raporu (ÇED Yeterlik Belgesi sahibi bir firm a (tarafından) hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına e-çed üzerinden müracaat edilmesi ÇED Olumlu Belgesi alınması gerekmektedir.
EK I 'e ve EK II Listesine Tabii Yatırımlar ÇEV-MED Yeterlik şartlarını sağladığı için ÇED Raporu (Çed Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyası (Çed Gerekli Değildir Kararı) hazırlama konusunda Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığından YETERLİK BELGESİ verilmiştir.
Yönetmelik kapsamında ki projeler için ;
Planlanan projeler veya faaliyetler için ÇED Yönetmeliğine göre 25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'ne tabi EK-I listesinde yer alan projeler için ÇED Raporu Hazırlanarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı , EK-II listesinde yer alan projeler için Proje Tanıtım Dosyası Hazırlanarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı alınmadıkça,

  • (Yönetmeliğin 6. maddesinin 3. bendine göre) "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" veya "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alınmadıkça hiçbir teşvik, onay, izin yapı ve kullanım ruhsatı verilemez, proje için yatırıma başlanamaz ve ihale edilemez.
  • "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" veya "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alınmadan yatırıma başlanan ya da kurulan faaliyetler, Çevre Kanunu'nun 15. maddesine istinaden ÇED Yönetmeliği (19.maddesinin (a) bendi) gereğince durdurulmaktadır.
  • Bu durumda, Çevre Kanununun 20. maddesinin (e) bendi uyarınca idari para cezası uygulanmaktadır.
  • ÇED Raporunda veya Proje Tanıtım Dosyasında taahhüt edilen hususlara uyulmadığının tespit edilmesi durumunda ise Yönetmeliğin 19.maddesinin (b) bendi gereğince (Çevre Kanunu'nun 20. maddesinin (e) bendi uyarınca) idari para cezası uygulanmaktadır.

Çed Muhafiyet

Ek-1 ve Ek-2 listesinde bulunmayan yatırımlar Çed den Muhaftır. Fakat Çed den muhaf olmak herhangi bir yazı almama anlamına gelmemektedir. Çed Muhafiyet yazısı alınması gerekmektedir. 

ÇED Raporu Almak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir.?

Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip Firmamız ÇEV-MED Çevre ,  konusunda uzman ve deneyimli personelleri ile ÇED Yönetmeliği kapsamında doğru, hızlı ve pratik çözümler sunar. 

ANKARA Merkezli ÇEV-MED Çevre , ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip ÇED Raporu Hazırlayan Firma / Çevre Danışmanlık Firması ile 0312 448 25 22 numaradan iletişime geçebilirsiniz.

ÇED raporu  için gerekli evraklar..

1. Vekâletname (noter onaylı olacak),

2. Taahhütname

3. Tapu veya Kira sözleşmesi,

4. Yapı kullanım izin belgesi,

5. Tüm üniteleri, yerleşimleri gösteren vaziyet planı, makine yerleşim planı

6. İş Akış Şemaları(Atık çıkış noktalarının-baca,atıksu vb gösterildiği)

7. Kapasite Raporu(yoksa tesise girecek hammaddelerin, çıkacak ürünlerin miktarları, Kullanılacak makine teçhizat listeleri, çalışacak personel sayısı hk. Bilgi)

8. Projeyi tanıtan yazılı bilgi ve belgeler,(Detaylı)

9. Proje bedeli, çalışacak personel sayısı,

10. Varsa alınmış yazılı izinler, İçme suyu kullanma izni, kanalizasyon bağlantı izni, ÇED Gerekli Değildir Belgesi, İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı, v.b.

11. Şirkete ait Ticari Sicil Gazetesi örneği,

12. Faaliyette olan ve kapasite artırımı planlanan bir tesis ise; daha önce yaptırılmış emisyon, gürültü ve titreşim ölçüm raporları ve atıksu analiz raporu örneği, ÇED raporu alınması için gerekli oluyor.

ÇED Gerekli Değildir Belge Bedeli Ne Kadar ?

Yatırım konunuz Ek-1 veya Ek-2 listesinden herhangi birine tabii olması durumunda ÇED için ödeyeceğiniz harç yatırım bedelinize göre değişir

Yatırım bedeliniz.

Proje Bedeli 0 Milyon TL - 10 Milyon TL arası

 160.000.00

Proje Bedeli 10 Milyon TL - 100 Milyon TL arası

 320.000.00

Proje Bedeli 100 Milyon TL - 500 Milyon TL arası

 640.000.00

Proje Bedeli 500 Milyon TL - 1 Milyar TL arası

 1.280.000.00

Proje Bedeli 1 Milyar TL - 5 Milyar TL arası

 2.560.000.00

Proje Bedeli 5 Milyar TL - 10 Milyar TL arası

 5.120.000.00

Proje Bedeli 10 Milyar TL ve üzeri

 10.240.000.00

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ÇEV-MED Çevre gibi yetkilendirilmiş ÇED Raporu alan yetkili firmalar tarafından hazırlanır. 

Talepleriniz için ÇEV-MED Çevre , ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip,  ÇED Raporu Hazırlayan Firma / Çevre Danışmanlık Firması ile 0312 448 25 22 numaradan iletişime geçebilirsiniz.

Nevşehir'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alan firmalar?

Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Nevşehir'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.

Nevşehir'de ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Nevşehir'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak

ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden  iletişime geçebilirsiniz.

Zonguldak'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı Nereden / nasıl alınır ? Kimler Verir?

ÖTL geri dönüştürülmesi amacıyla faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler tesisleri için Bakanlıktan lisans almak zorundadırlar. Faaliyet sahibi, Geri Dönüşüm Tesisleri İçin Yapılacak Lisans Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Bilgi ve Belgeler’in yer aldığı lisans başvuru dosyası ile tesisin bulunduğu il çevre müdürlüğüne başvurur. Başvuru dosyası, il çevre ve şehircilik iklim değişikliği müdürlüğü tarafından incelenir, varsa eksiklikler tamamlanır ve Çevre  Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilir. Bakanlık tarafından başvuru dosyasında eksiklik tespit edilmesi halinde dosya il çevre müdürlüğüne iade edilir. Lisansa konu tesise ait bilgi ve belgelerin tamamlanmasının ardından tesis Bakanlık tarafından yerinde incelenir.

Ömrünü tamamlamış lastiklerin ÖTL'lerin geri kazanılması her zaman mümkündür. Bu noktada yapılacak olan şey, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan lastik geri dönüşümünden yetkili olan, lisanslı tesislere giderek lastiklerinizi vermenizdir.

Ankara'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak

Zonguldak'da Ömrünü tamamlanmış  lastik (ÖTL)  lisansı almak için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden  iletişime geçebilirsiniz.


Eskişehir'de Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı Nereden / nasıl alınır ? Kimler Verir?

ÖTL geri dönüştürülmesi amacıyla faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler tesisleri için Bakanlıktan lisans almak zorundadırlar. Faaliyet sahibi, Geri Dönüşüm Tesisleri İçin Yapılacak Lisans Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Bilgi ve Belgeler’in yer aldığı lisans başvuru dosyası ile tesisin bulunduğu il çevre müdürlüğüne başvurur. Başvuru dosyası, il çevre ve şehircilik iklim değişikliği müdürlüğü tarafından incelenir, varsa eksiklikler tamamlanır ve Çevre  Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilir. Bakanlık tarafından başvuru dosyasında eksiklik tespit edilmesi halinde dosya il çevre müdürlüğüne iade edilir. Lisansa konu tesise ait bilgi ve belgelerin tamamlanmasının ardından tesis Bakanlık tarafından yerinde incelenir.

Ömrünü tamamlamış lastiklerin ÖTL'lerin geri kazanılması her zaman mümkündür. Bu noktada yapılacak olan şey, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan lastik geri dönüşümünden yetkili olan, lisanslı tesislere giderek lastiklerinizi vermenizdir.

Eskişehir ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak

Eskişehir Ömrünü tamamlanmış  lastik (ÖTL)  lisansı almak için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden  iletişime geçebilirsiniz.

AKSARAY'DA ÇED RAPORU NEREDEN / NASIL ALINIR

AKSARAY ÇED RAPORU / ÇEVRE İZİN LİSANS Talepleriniz ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip Firmalar tarafından hazırlanarak alınır .  ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma /  Çevre Danışmanlık Firması olarak

ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaradan ve info@cevmed.com.tr mail adresinden  iletişime geçebilirsiniz.

ANKARA Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Raporu (Çed Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyası (Çed Gerekli Değildir Kararı) hazırlayabilmesi için şirketlerin personel listesini ,şirket donanımını vb. özelliklerini inceleyerek yeterli gördüğü şirketlere yeterlik belgesi vermektedir. ÇED Yönetmeliği Ek II Listesi kapsamındaki yatırımlar (projeler) için Proje Tanıtım Dosyası (ÇED Yeterlik Belgesi sahibi bir firma tarafından) hazırlanarak İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne e-çed üzerinden müracaat edilmesi ÇED Gerekli Değildir belgesi alınması gerekmektedir. ÇED Yönetmeliği Ek I Listesi kapsamındaki yatırımlar (projeler) için ÇED Raporu (ÇED Yeterlik Belgesi sahibi bir firm a (tarafından) hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına e-çed üzerinden müracaat edilmesi ÇED Olumlu Belgesi alınması gerekmektedir.
EK I 'e ve EK II Listesine Tabii Yatırımlar ÇEV-MED Yeterlik şartlarını sağladığı için ÇED Raporu (Çed Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyası (Çed Gerekli Değildir Kararı) hazırlama konusunda Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığından YETERLİK BELGESİ verilmiştir.
Yönetmelik kapsamında ki projeler için ;
Planlanan projeler veya faaliyetler için ÇED Yönetmeliğine göre 25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'ne tabi EK-I listesinde yer alan projeler için ÇED Raporu Hazırlanarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı , EK-II listesinde yer alan projeler için Proje Tanıtım Dosyası Hazırlanarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı alınmadıkça,

  • (Yönetmeliğin 6. maddesinin 3. bendine göre) "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" veya "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alınmadıkça hiçbir teşvik, onay, izin yapı ve kullanım ruhsatı verilemez, proje için yatırıma başlanamaz ve ihale edilemez.
  • "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" veya "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alınmadan yatırıma başlanan ya da kurulan faaliyetler, Çevre Kanunu'nun 15. maddesine istinaden ÇED Yönetmeliği (19.maddesinin (a) bendi) gereğince durdurulmaktadır.
  • Bu durumda, Çevre Kanununun 20. maddesinin (e) bendi uyarınca idari para cezası uygulanmaktadır.
  • ÇED Raporunda veya Proje Tanıtım Dosyasında taahhüt edilen hususlara uyulmadığının tespit edilmesi durumunda ise Yönetmeliğin 19.maddesinin (b) bendi gereğince (Çevre Kanunu'nun 20. maddesinin (e) bendi uyarınca) idari para cezası uygulanmaktadır.

Valilik tespit raporu alan firmalar?

Valilik Tespit Raporu; İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısında bacalar ile ilgili belirtilen şartların devamlılığının sağlandığına dair yetkili merci tarafından düzenlenen bir rapordur.,,

ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak

VALİLİK TESPİT RAPORU ALMAK İÇİN ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden  iletişime geçebilirsiniz.

Maden Ruhsatı İçin Koordinat Noktalarını Belirlerken Nelere Dikkat Etmem Gerekir ?

Noktalar saat ibresi dönüş istikametinde sırayla belirlenmeli, doğrular birbirlerini kesmemelidir. Müracaat edilecek alan tek poligon şeklinde belirlenmelidir. Belirlenen nokta hangi paftaya ait ise o
paftanın adı yazılmalıdır.

Maden Ruhsat Müracaat Sonucu Hak Kazandıktan Sonra Vermem Gereken Belgeler Nelerdir ?

Müracaat gününden itibaren altmış günlük süre içerisinde aşağıdaki bilgi ve belgelerin Genel Müdürlüğümüze verilmesi gerekmektedir.

1. Eğer müracaatı şahıs olarak yaptıysanız ; T.C. kimlik numarasını içeren onaylı nüfus cüzdanı örneğini,Şirket/tüzel kişilik olarak yaptıysanız ; Şirketin kuruluş statüsünü ve son yönetimini gösterir Ticaret Sicil Gazetesini, ( şirketin amaç ve konusunda madencilik yapabilir ibaresinin bulunması gerekmektedir.)

2. b) Eğer müracaatı şahıs olarak yaptıysanız ; Bağlı olduğunuz vergi dairesi, ili ve vergi numarasını gösterir belgeyi, Şirket/tüzel kişilik olarak yaptıysanız ; Şirketin bağlı olduğu vergi dairesi, ili ve vergi numarasını gösterir belgeyi,

c) Eğer müracaatı şahıs olarak yaptıysanız ; Onaylı imza sirkülerinizi, Şirket/tüzel kişilik olarak yaptıysanız ; Yönetimin onaylı imza sirkülerini,

d) Her yıl Maliye Bakanlığınca belirlenen (2011yılı için 586,10 TL) yıllık arama ruhsat/sertifika harcının yatırıldığına dair makbuzu 

e-Ruhsat teminatını yatırdığınıza dair banka dekontunu,(müracaatınızın sonucu ile birlikte miktarı bildirilecektir)

f)-Ön inceleme raporu, 

g)-Maden arama projesi, 

h)-Mali yeterlilik belgeleri 

Teminatın ilgili hesaba başka bankalardan EFT ile yatırılması durumunda, yatırılan teminatın ilgili hesaba geçtiğinin Mali İşler Şube Müdürlüğüne teyit ettirilip onaylanması gerekmektedir.
Ruhsat teminatının Banka Teminat Mektubu, Devlet Tahvili veya Devlet Bonosu olması durumunda, ilgili belge Mali İşler Şube Müdürlüğünde onaylattırılacak ve Şubece onaylanan sureti verilecektir.

Çed Kapsamdışı Dosyası Nedir.

Çed yönetmeliğinde yatırımcılar için yayımlanmış Ek-1 ve Ek-2 listesinde yer almayan yatırımlar için alınası gereken Çed Kapsamdışı Yazısı (Çed Muhafiyet Belgesi) amacıyla hazırlanan dosyaya Çed Kapsamdışı Dosyası denir.

JEOTERMAL KAYNAĞIN ÇIKARTILMASI VE KULLANILMASI ÇED RAPORU .

jeotermal Enerji Santrali Projelerinin ısıl gücü 5 MWe ve üzerinde olması durumunda Çed Ek-2 listesi madde 43 kapsamında değerlendirilmektedir. Yatırımcı 5 MWe ve üzerinde yatırım yapacaksa Çevre Şehircilik İklim Değişiklişi Bakanlığından yeterlik almış ÇEV-MED ÇEVRE gibi ÇED Ankara Çed Firmalarına proje tanıtım dosyası hazırlatarak çed gerekli değildir belgesi alması gerekmektedir. 

jeotermal Enerji Santrali Projelerinin ısıl gücü 20 MWe ve üzerinde olması durumunda Çed Ek-1 listesi madde 44 kapsamında değerlendirilmektedir. Yatırımcı 20 MWe ve üzerinde yatırım yapacaksa Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığından yeterlik almış Çed Firmalarına Çed Raporu  hazırlatarak çed olumlu belgesi alması gerekmektedir. 

Çed belgesi alınmadan yatırıma başlanması durumunda inşaat durdurulur yatırım bedelinin %2 si oranında ceza kesilir çed kararı aldıktan sonra yatırıma devam edilmesi sağlanır.

Çev-Med Çevre Çed Yeterlik Belgesine sahip bir firmadır.

ÇEV-MED ÇEVRE;

Ankara'da ÇED YETERLİK Belgesine sahip bir kuruluştur.
Yeterlik Belgesi Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Sadece gerekli şartları sağlayan firmalara verilmektedir.
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME (ÇED)
ÇED Raporları (Çed Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyaları (Çed Gerekli Değildir Kararı) Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yetkilendirilmiş ÇEV-MED ÇEVRE GİBİ firmaları tarafından hazırlanabilir.

Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Raporu (Çed Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyası (Çed Gerekli Değildir Kararı) hazırlanyabilmesi için şirketlerin personel listesini ,şirket donanımını vb. özelliklerini inceleyerek yeterli gördüğü şirketlere yeterlik belgesi vermektedir.

ÇEV-MED Yeterlik şartlarını sağladığı için ÇED Raporu (Çed Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyası (Çed Gerekli Değildir Kararı) hazırlama konusunda Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığından YETERLİK BELGESİ verilmiştir.

Yönetmelik kapsamında ki projeler için ;
Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı (ÇED) veya Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı (Proje Tanıtım Dosyası) alınmadıkça bu Projelere hiç bir teşvik, onay, izin, yapı ve Kullanım ruhsatı verilemez, proje için Yatırıma başlanamaz.
ÇED Kararı alınmadan başlatılan yatırımlar için ; toplam yatırım bedeli üzerinden %2 oranında para cezası kesilir.
Gerekli bilgi ve detaylar için bize ulaşabilirsiniz;

ÇED Raporları (ÇED Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyaları (ÇED Gerekli Değildir Kararı) Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ÇEV-MED ÇEVRE gibi yetkilendirilmiş ÇED Raporu hazırlayan  firmalar tarafından alınabilir. ÇED , Çevre Yeterlik Belgesine Sahip, ÇED Raporu / ÇED Gerekli Değildir Belgesi alan firma / Çevre Danışmanlık Firması olarak 0312 448 25 22 numaradan ve info@cevmed.com.tr mail adresinden bizlerle ulaşabilirsiniz.

Mersin Atık İthalatçı Belgesi Nasıl Alınır?

Mersin İlinde Atık ithalatçı belgesinin nasıl alınacağı ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliklere ve ilgili mevzuata göre hareket edilmesi doğru olacaktır. Çevre lisansı bulunan firmaların atık ithalatçı belgesi almaları için Bakanlığın belirlemiş olduğu birçok fiziksel şart vardır. Bu belgeyi alabilmek için Çevre Danışmanlık firmalarından profesyonel destek alabilirsiniz. ÇED / Çevre Yeterlik belgeleri konusunda deneyimli uzman personellere sahip olan ÇEVMED Çevre Danışmanlık firması olarak, tüm bürokratik süreçlerde tam destek sunuyoruz. İstediğiniz belgeye sahip olmanız için gerekli olan koşulları taşımanıza yardımcı oluyoruz. Yapılacak işlemler ve atılacak adımlar konusunda rehberlik yürütüyoruz.

ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Mersin Çevre Danışmanlık Firması /Mersin Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Mersin Çevre İzni alan Firma olarak

ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden  iletişime geçebilirsiniz.

Mersin Çevre Danışmanlık Firması Ne İş Yapar?

Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Firmamız ÇEV-MED Çevre ,  konusunda uzman ve deneyimli personelleri ile ÇED, Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında doğru, hızlı ve pratik çözümler sunar.

Esas olarak çeşitli kurum ve tesislere Çevre Yeterlik Hizmeti/Çevre Görevlisi istihdamı sağlayarak, çevre mevzuatı kapsamında adımların atılması, raporların hazırlanması ve izinlerin alınması işine odaklanır. Çevre ile ilgili mevcut olan tüm mevzuata uygun şekilde çalışılması için girişimlerde bulunur. Faaliyet kolunda çevre ile ilgili lisans alması gereken veya izin işlemleri gerçekleştirmesi gereken tüm firma, kurum, kuruluş, tesis ve işletmeye bu konuda rehberlik eder, hazırlaması gereken belgeleri hazırlayarak başvurusunu gerçekleştirir

ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Mersin Çevre Danışmanlık Firması / Mersin Çevre İzin Lisans Hizmetleri / Mersin ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Mersin Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma /Mersin Çevre İzni alan Firma olarak

Mersin Çevre Danışmanlık Firması olarak ÇEV-MED Çevre ile  0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Adıyaman'da ÇED RAPORU NEREDEN / NASIL ALINIR

Adıyaman ÇED RAPORU / ÇEVRE İZİN LİSANS Talepleriniz ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip Firmalar tarafından hazırlanarak alınır .  ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma /  Çevre Danışmanlık Firması olarak

ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaradan ve info@cevmed.com.tr mail adresinden  iletişime geçebilirsiniz.

ANKARA Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Raporu (Çed Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyası (Çed Gerekli Değildir Kararı) hazırlayabilmesi için şirketlerin personel listesini ,şirket donanımını vb. özelliklerini inceleyerek yeterli gördüğü şirketlere yeterlik belgesi vermektedir. ÇED Yönetmeliği Ek II Listesi kapsamındaki yatırımlar (projeler) için Proje Tanıtım Dosyası (ÇED Yeterlik Belgesi sahibi bir firma tarafından) hazırlanarak İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne e-çed üzerinden müracaat edilmesi ÇED Gerekli Değildir belgesi alınması gerekmektedir. ÇED Yönetmeliği Ek I Listesi kapsamındaki yatırımlar (projeler) için ÇED Raporu (ÇED Yeterlik Belgesi sahibi bir firm a (tarafından) hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına e-çed üzerinden müracaat edilmesi ÇED Olumlu Belgesi alınması gerekmektedir.
EK I 'e ve EK II Listesine Tabii Yatırımlar ÇEV-MED Yeterlik şartlarını sağladığı için ÇED Raporu (Çed Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyası (Çed Gerekli Değildir Kararı) hazırlama konusunda Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığından YETERLİK BELGESİ verilmiştir.
Yönetmelik kapsamında ki projeler için ;
Planlanan projeler veya faaliyetler için ÇED Yönetmeliğine göre 25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'ne tabi EK-I listesinde yer alan projeler için ÇED Raporu Hazırlanarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı , EK-II listesinde yer alan projeler için Proje Tanıtım Dosyası Hazırlanarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı alınmadıkça,

  • (Yönetmeliğin 6. maddesinin 3. bendine göre) "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" veya "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alınmadıkça hiçbir teşvik, onay, izin yapı ve kullanım ruhsatı verilemez, proje için yatırıma başlanamaz ve ihale edilemez.
  • "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" veya "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alınmadan yatırıma başlanan ya da kurulan faaliyetler, Çevre Kanunu'nun 15. maddesine istinaden ÇED Yönetmeliği (19.maddesinin (a) bendi) gereğince durdurulmaktadır.
  • Bu durumda, Çevre Kanununun 20. maddesinin (e) bendi uyarınca idari para cezası uygulanmaktadır.
  • ÇED Raporunda veya Proje Tanıtım Dosyasında taahhüt edilen hususlara uyulmadığının tespit edilmesi durumunda ise Yönetmeliğin 19.maddesinin (b) bendi gereğince (Çevre Kanunu'nun 20. maddesinin (e) bendi uyarınca) idari para cezası uygulanmaktadır.

Ağrı'da ÇED RAPORU NEREDEN / NASIL ALINIR

Ağrı ÇED RAPORU / ÇEVRE İZİN LİSANS Talepleriniz ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip Firmalar tarafından hazırlanarak alınır .  ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma /  Çevre Danışmanlık Firması olarak

ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaradan ve info@cevmed.com.tr mail adresinden  iletişime geçebilirsiniz.

ANKARA Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Raporu (Çed Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyası (Çed Gerekli Değildir Kararı) hazırlayabilmesi için şirketlerin personel listesini ,şirket donanımını vb. özelliklerini inceleyerek yeterli gördüğü şirketlere yeterlik belgesi vermektedir. ÇED Yönetmeliği Ek II Listesi kapsamındaki yatırımlar (projeler) için Proje Tanıtım Dosyası (ÇED Yeterlik Belgesi sahibi bir firma tarafından) hazırlanarak İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne e-çed üzerinden müracaat edilmesi ÇED Gerekli Değildir belgesi alınması gerekmektedir. ÇED Yönetmeliği Ek I Listesi kapsamındaki yatırımlar (projeler) için ÇED Raporu (ÇED Yeterlik Belgesi sahibi bir firm a (tarafından) hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına e-çed üzerinden müracaat edilmesi ÇED Olumlu Belgesi alınması gerekmektedir.
EK I 'e ve EK II Listesine Tabii Yatırımlar ÇEV-MED Yeterlik şartlarını sağladığı için ÇED Raporu (Çed Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyası (Çed Gerekli Değildir Kararı) hazırlama konusunda Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığından YETERLİK BELGESİ verilmiştir.
Yönetmelik kapsamında ki projeler için ;
Planlanan projeler veya faaliyetler için ÇED Yönetmeliğine göre 25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'ne tabi EK-I listesinde yer alan projeler için ÇED Raporu Hazırlanarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı , EK-II listesinde yer alan projeler için Proje Tanıtım Dosyası Hazırlanarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı alınmadıkça,

  • (Yönetmeliğin 6. maddesinin 3. bendine göre) "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" veya "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alınmadıkça hiçbir teşvik, onay, izin yapı ve kullanım ruhsatı verilemez, proje için yatırıma başlanamaz ve ihale edilemez.
  • "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" veya "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alınmadan yatırıma başlanan ya da kurulan faaliyetler, Çevre Kanunu'nun 15. maddesine istinaden ÇED Yönetmeliği (19.maddesinin (a) bendi) gereğince durdurulmaktadır.
  • Bu durumda, Çevre Kanununun 20. maddesinin (e) bendi uyarınca idari para cezası uygulanmaktadır.
  • ÇED Raporunda veya Proje Tanıtım Dosyasında taahhüt edilen hususlara uyulmadığının tespit edilmesi durumunda ise Yönetmeliğin 19.maddesinin (b) bendi gereğince (Çevre Kanunu'nun 20. maddesinin (e) bendi uyarınca) idari para cezası uygulanmaktadır.

ÇED Kapsamında Değerlendirme İçin İstenilen Bilgi ve Belgeler...

Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip Firmamız ÇEV-MED Çevre ,  konusunda uzman ve deneyimli personelleri ile ÇED Yönetmeliği kapsamında doğru, hızlı ve pratik çözümler sunar.

ANKARA Merkezli ÇEV-MED Çevre , ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip ÇED Raporu Hazırlayan Firma / Çevre Danışmanlık Firması ile 0312 448 25 22 numaradan iletişime geçebilirsiniz.

ÇED Kapsamında Değerlendirme İçin İstenilen Bilgi ve Belgeler

Başvuru DİLEKÇESİ,

Proje Özeti

İş Akım Şeması

İmar Durumu Yazısı veya Aplikasyon Krokisi,

Mülkiyete İlişkin Belge (Tapu veya Kira Kontratı),

Çevre Düzeni Planı ve Plan Notları,

Vaziyet Planı (Kurulu Tesisler İçin),

1/25.000 Ölçekli Topografik Harita (Faaliyet Yeri İşlenmiş ve 6 Derecelik Koordinat Listesi Bulunan),

Güncel Google Earth Üzerinde Alanın Gösterildiği Harita,

Kapasite Raporu (Kurulu Tesisler İçin/Varsa),

Faaliyet Sahibinin veya Vekilinin Noter Tasdikli İmza Sirküleri (Vekili Varsa Vekalatnamesi),

Taahhütname

Tesisin Kayıtlı Olduğu Vergi Dairesi ve Vergi Numarası,

Not: Tesisiniz için 07.02.1993 tarihinden önce alınmış belge (izin, ruhsat, onay, kamulaştırma kararı, mevzi imar planı, üretim ve/veya işletmeye başladığını gösterir) var ise dilekçe ekinde sadece bu belgenin sunulması yeterlidir.