ÇEVRE İZİN, LİSANS VE ÇEVRE DANIŞMANLIK
Atık Yönetim Planı Nasıl hazırlanır ve neleri kapsar
İlk olarak Atık Yönetim Planı formata uygun şekilde aşağıdaki tariflere uygun olarak doldurulur.
1. Bölüme Atık Üreticisinin (Sanayicinin) İletişim Bilgileri (tesis adı, adresi, telefon, faks numarası, vergi numarası ve tesis yetkilisi)
2. Bölüme Firmada atık yönetiminden sorumlu kişiye ait bilgiler (İletişim Bilgileri) yazılır.
3. Bölüme Atık Yönetim Planının ekleri yazılır. Bu ekler şunlardır.
. Bir önceki Yıla ait Atık Beyan Formu
. Ulusal Atık Taşıma Formları. (Daha önce bertaraf edilen atıklara ait formlar)
. Fabrika Yerleşim Planı
. Kapasite Raporu
. Atıksu Deşarj ve Emisyon İzni ( Tarih ve Numaraları)
4. Bölüme Atık kaynakları hakkında ve burada oluşan kaynaklar hakkında detaylı bilgi yazılır. Örneğin: Atık kaynağı olarak İdari bina/ofisler, burada oluşan atıklar olarakta, kullanılmış piller, flouresan ve civalı ampuller, toner/kartuşlar yazılabilir. Proses atığına örnek olarakta: atık kaynağına mekanik bakım atölyesi, burada oluşan atıklara da, atık yağlar, boş yağ varilleri/tenekeleri, yağ bulaşmış bez eldiven üstübü gibi atıklar ve yağlı metal talaşları yazılabilir.
5. Bölümde ise tesiste oluşan atıkların EWC Kodları (Yönetmelik Ek-4), atık isimleri, oluşum miktarları ve bu atıkların bertaraf yada geri kazanım açıklaması tablo halinde yazılır. Mevcut kodlar (Yönetmelik Ek-4) tablosunda tehlikeli atıklar, atık yağlar, pil-akü, tıbbi atıklar dışındaki atıklar için kod numarası bulunmaz. Mesela ömrünü tamamlamış lastikler, bitkisel atık yağlar gibi. Kodu bulunmayan atıkların kod numarası kısmı boş bırakılır. "Geri Kazanım ve bertaraf Yöntemleri için Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik EK-2ye bakınız. Atık Miktarı ise atık türüne göre lt/ay, Kg/ay, Lt/yıl, Kg/yıl, Adet/ay, Adet/ yıl gibi yazılır "
6. Bölüme ise bir önceki yıla ait atık miktarları, ile gelecek 3 yıl içint ahmini yıllık atık üretim miktarları yazılır. Tesiste atık azaltımına yönelik yapılacak işlemler, önlemler ve planlar var ise yazılır. Mesela tesiste fazla miktarda kullanılan ve plastik bidonlar da alınan bir tehlikeli kimyasalın boş kaplarının tehlikeli atık olması nedeniyle bu atıkların miktarının bertaraf maliyetinin azaltılması için bu kimyasalın dökme olarak alınması gibi bir atık azaltma planı varsa bu kısma yazılır. En son olarak atıkların bertaraf edildiği yada geri kazanıldığı tesislere ait bilgiler yazılır. Mesela atık yağların gönderildiği tesis ile ilgili bilgileri yazarken önce atık yağ kodu ve tanımı yazılır. Daha sonra bu atığın gönderildiği tesise ait bilgiler yazılır.
Atık Yönetim Planı Nasıl Hazırlanır ve Oylanır - Atık Yönetim Planı Neleri Kapsar
A- Atık Yönetim Planı Hazırlanması
Tehlikeli atıkların yönetimine göre tehlikeli atık (atık, yağ, pil-akü dahil) üreten tesislerin 3 yıllık Atık Yönetim Planır hazırlayarak ilgili Valilikten (İl Çevre ve Orman Müdürlü) onay alması gerekmektedir. Atık Yönetim Planı Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinin bir gereği olup planın sadece tehlikeli atıkları içermesi yeterlidir. B- Atık Yönetim Planı Nasıl hazırlanır ve neleri kapsar ?
İlk olarak atık yönetim planına formata uygun şekilde aşağıdaki tariflere uygun olarak doldurulur.
1. Bölüme Atık Üreticisinin (Sanayicinin) İletişim Bilgileri (tesis adı, adresi, telefon, faks numarası, vergi numarası ve tesis yetkilisi)
2. Bölüme Firmada atık yönetiminden sorumlu kişiye ait bilgiler (İletişim Bilgileri) yazılır.
3. Bölüme Atık Yönetim Planının ekleri yazılır. Bu ekler şunlardır.
- Bir önceki Yıla ait Atık Beyan Formu
- Ulusal Atık Taşıma Formları. (Daha önce bertaraf edilen atıklara ait formlar)
- Fabrika Yerleşim Planı
- Kapasite Raporu
- Atıksu Deşarj ve Emisyon İzni ( Tarih ve Numaraları)
4. Bölüme Atık kaynakları hakkında ve burada oluşan kaynaklar hakkında detaylı bilgi yazılır. Örneğin: Atık kaynağı olarak İdari bina/ofisler, burada oluşan atıklar olarak ta, kullanılmış piller, flouresan ve civalı ampuller, toner/kartuşlar yazılabilir. Proses atığına örnek olarak ta: atık kaynağına mekanik bakım atölyesi, burada oluşan atıklara da, atık yağlar, boş yağ varilleri/tenekeleri, yağ bulaşmış bez eldiven üstübü gibi atıklar ve yağlı metal talaşları yazılabilir.
5. Bölümde ise tesiste oluşan atıkların EWC Kodları (Yönetmelik Ek-4), atık isimleri, oluşum miktarları ve bu atıkların bertaraf/yada geri kazanım açıklaması tablo halinde yazılır. Mevcut kodlar (Yönetmelik Ek-4) tablosunda tehlikeli atıklar, atık yağlar, pil-akü, tıbbi atıklar dışındaki atıklar için kod numarası bulunmaz. Mesela Ömrünü tamamlamış lastikler, bitkisel atık yağlar gibi. Kodu bulunmayan atıkların kod numarası kısmı boş bırakılır.
“Geri Kazanım ve bertaraf Yöntemleri için Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik EK-2 ye bakınız. Atık Miktarı ise atık türüne göre lt/ay, Kg/ay, Lt/yıl, Kg/yıl, Adet/ay, Adet/ yıl gibi yazılır “
6. Bölüme ise Bir önceki yıla ait atık miktarları, ile gelecek 3 yıl için tahmini yıllık atık üretim miktarları yazılır.
Tesiste atık azaltımına yönelik yapılacak işlemler, önlemler ve planlar var ise yazılır. Mesela tesiste fazla miktarda kullanılan ve plastik bidonlarda alınan bir tehlikeli kimyasalın boş kaplarının tehlikeli atık olması nedeniyle bu atıkların miktarının bertaraf maliyetinin azaltılması için bu kimyasalın dökme olarak alınması gibi bir atık azaltma planı varsa bu kısma yazılır.
En son olarak atıkların bertaraf edildiği yada geri kazanıldığı tesislere ait bilgiler yazılır. Mesela atık yağların gönderildiği tesis ile ilgili bilgileri yazarken önce atık yağ kodu ve tanımı yazılır. Daha sonra bu atığın gönderildiği tesise ait bilgiler yazılır. C-Atık Yönetim Planının Onaylanması
Yukarıda açıklandığı şeklide hazırlanan Atık Yönetim planı ve ekleri elektronik ortamda İlgili Valiliğe (İl Çevre Müdürlüğüne) sunulur. Eğer plan yada eklerinde bir eksiklik yok ise onaylanır ve tesise bu durum bildirilir. Planın bitiş süresi 3. yılın sonudur. Bu süre sonunda plan yenilenir ve tekrar aynı şekilde ilgili makama sunulur. Proseste, atık oluşumunda, bertaraf yada geri kazanım durumlarında oluşacak değişiklikler plana işlenir ve ilgili makama bilgi verilir.
Plan onayından sonra artık tesisin yapması gereken işlem ocak-şubat aylarında atık beyan formlarını ve atık yağ beyan formlarını düzenli olarak Valiliğe göndermektir.
Gerekli bilgi ve detaylar için bize ulaşabilirsiniz;
GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNDE KULLANILAN ATIKLAR
GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNDE KULLANILAN ATIKLAR AŞAĞIDA LİSTELENMİŞTİR.
· Kağıt - Karton - Mukavva.
Cam şişe ve Kavanozlar.
· Metaller (kola kutuları, teneke kaplar, konserve kutuları)
· Plastikler (su, meşrubat, sıvı yağ ambalajları, deterjan kapları vb.)
· Kompozit (süt ve meşrubat kutuları, çorba paketleri, cips vb. paketler)
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Atık elektrik ve elektronik eşya işleme lisansı nasıl alınır ?
AEEE lisansı almak isteyen işletmeler TS 13615 İşyerleri - Atık elektrikli
ve elektronik ekipman işleme tesisleri için kurallar” Belgesi veya Uygunluk
Görüşü bulunmak zorundadır. Ayrıca Bakanlığın belirlemiş olduğu fiziksel
şartlar tablosunun tamamının gerçekleştirilmesinin ardından Çevre İl
Müdürlüğüne başvuru dosyası hazırlanarak sunulur. Proseslerin detaylı şekilde
anlatıldığı başvuru dosyası İl Müdürlüğü’nün ardından Bakanlığa sunulur.
Herhangi bir eksiklik bulunmadığı taktirde Bakanlık yerinde inceleme
gerçekleştirir.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı kimler alır?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
ANKARA'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alan firmalar?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan ANKARA'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
ANKARA'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / ANKARA'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Zonguldak'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Zonguldak'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır? Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
Zonguldak'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır? ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Zonguldak'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Ankara Çevre Danışmanlık Firmaları Ne İş Yapar?
Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Firmamız ÇEV-MED Çevre , konusunda uzman ve deneyimli personelleri ile ÇED, Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında doğru, hızlı ve pratik çözümler sunar.
Esas olarak çeşitli kurum ve tesislere Çevre Yeterlik Hizmeti/Çevre Görevlisi istihdamı sağlayarak, çevre mevzuatı kapsamında adımların atılması, raporların hazırlanması ve izinlerin alınması işine odaklanır. Çevre ile ilgili mevcut olan tüm mevzuata uygun şekilde çalışılması için girişimlerde bulunur. Faaliyet kolunda çevre ile ilgili lisans alması gereken veya izin işlemleri gerçekleştirmesi gereken tüm firma, kurum, kuruluş, tesis ve işletmeye bu konuda rehberlik eder, hazırlaması gereken belgeleri hazırlayarak başvurusunu gerçekleştirir
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
Ankara Çevre Danışmanlık Firması olarak ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan iletişime geçebilirsiniz.
Mersin'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alan firmalar?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Mersin'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
Mersin'de ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Mersin'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Afyonkarahisar'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alan firmalar?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Afyonkarahisar'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
Afyonkarahisar'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Afyonkarahisar'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Bolu'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alan firmalar?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Bolu'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
Bolu'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Bolu'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Adana Atık İthalatçı Belgesi Nasıl Alınır?
ADANA'da Atık ithalatçı belgesinin nasıl alınacağı ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliklere ve ilgili mevzuata göre hareket edilmesi doğru olacaktır. Çevre lisansı bulunan firmaların atık ithalatçı belgesi almaları için Bakanlığın belirlemiş olduğu birçok fiziksel şart vardır. Bu belgeyi alabilmek için Çevre Danışmanlık firmalarından profesyonel destek alabilirsiniz. ÇED / Çevre Yeterlik belgeleri konusunda deneyimli uzman personellere sahip olan ÇEVMED Çevre Danışmanlık firması olarak, tüm bürokratik süreçlerde tam destek sunuyoruz. İstediğiniz belgeye sahip olmanız için gerekli olan koşulları taşımanıza yardımcı oluyoruz. Yapılacak işlemler ve atılacak adımlar konusunda rehberlik yürütüyoruz.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, ADANA Çevre Danışmanlık Firması /ADANA Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Zonguldak'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alan firmalar?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Zonguldak'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
Zonguldak'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Zonguldak'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Çankırı'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alan firmalar?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Çankırı'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
Çankırı'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çankırı'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Konya'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alan firmalar?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Konya'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
Konya'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Konya'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Aksaray'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alan firmalar?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Aksaray'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
Aksaray'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Aksaray'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Adana'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alan firmalar?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Adana'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
Adana'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Adana'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Burdur'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alan firmalar?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Burdur'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
Burdur'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Burdur'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Ankara'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı Nereden / nasıl alınır ? Kimler Verir?
ÖTL geri dönüştürülmesi amacıyla faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler tesisleri için Bakanlıktan lisans almak zorundadırlar. Faaliyet sahibi, Geri Dönüşüm Tesisleri İçin Yapılacak Lisans Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Bilgi ve Belgeler’in yer aldığı lisans başvuru dosyası ile tesisin bulunduğu il çevre müdürlüğüne başvurur. Başvuru dosyası, il çevre ve şehircilik iklim değişikliği müdürlüğü tarafından incelenir, varsa eksiklikler tamamlanır ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilir. Bakanlık tarafından başvuru dosyasında eksiklik tespit edilmesi halinde dosya il çevre müdürlüğüne iade edilir. Lisansa konu tesise ait bilgi ve belgelerin tamamlanmasının ardından tesis Bakanlık tarafından yerinde incelenir.
Ömrünü tamamlamış lastiklerin ÖTL'lerin geri kazanılması her zaman mümkündür. Bu noktada yapılacak olan şey, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan lastik geri dönüşümünden yetkili olan, lisanslı tesislere giderek lastiklerinizi vermenizdir.
Ankara'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
Ankara'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı almak için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
MERSİN Çevre izin lisans yenileme kimler / nasıl yapar?
Belge geçerlilik süresinin sona ereceği tarihten en az 180 takvim gün öncesinde sistem üzerinden alınmış “İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı” ve diğer bilgi ve belgelerle yenileme başvurusu Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlı'ğı Tarafından ÇEVMED ÇEVRE gibi Yeterlilik almış firmalar tarafından yapılması gerekmektedir.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
MERSİN Çevre İzin Lisans Yenileme talebiniz için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
ESKİŞEHİR Çevre izin lisans yenileme kimler / nasıl yapar?
Belge geçerlilik süresinin sona ereceği tarihten en az 180 takvim gün öncesinde sistem üzerinden alınmış “İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı” ve diğer bilgi ve belgelerle yenileme başvurusu Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlı'ğı Tarafından ÇEVMED ÇEVRE gibi Yeterlilik almış firmalar tarafından yapılması gerekmektedir..
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
ESKİŞEHİR Çevre İzin Lisans Yenileme talebiniz için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
ANKARA Valilik tespit raporu alan firmalar?
Valilik Tespit Raporu; İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısında bacalar ile ilgili belirtilen şartların devamlılığının sağlandığına dair yetkili merci tarafından düzenlenen bir rapordur.,,
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
ANKARA VALİLİK TESPİT RAPORU ALMAK İÇİN ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Atık Yönetim Planının Onaylanması
Yukarıda açıklandığı şeklide hazırlanan Atık Yönetim planı ve ekleri elektronik ortamda İlgili Valiliğe (İl Çevre Müdürlüğüne) sunulur. Eğer plan yada eklerinde bir eksiklik yok ise onaylanır ve tesise bu durum bildirilir. Planın bitiş süresi 3. yılın sonudur. Bu süre sonunda plan yenilenir ve tekrar aynı şekilde ilgili makama sunulur. Proseste, atık oluşumunda, bertaraf yada geri kazanım durumlarında oluşacak değişiklikler plana işlenir ve ilgili makama bilgi verilir.
Plan onayından sonra artık tesisin yapması gereken işlem ocak-şubat aylarında atık beyan formlarını ve atık yağ beyan formlarını düzenli olarak Valiliğe göndermektir.
Firmamız Atık Yönetim Planlarını aşağıda akış planına uygun hazırlamaktadır. Lisanslı Geri Kazanım/Bertaraf tesisleri ile irtibatımız bulunmaktadır.
1. Öncelikle Atık kategorileri / Türü belirlenir.
2. Atığa uygun depolama koşulları belirlenir.
3. Her türlü tehlikeli atığın gideceği Lisanslı Geri Kazanım/Bertaraf tesisleri firmamız tarafından belirlenir ve tüm işlemler firmamız yönetiminde prosedürlere uygun bir şekilde gerçekleştirilir.
4. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gerekli dokümantasyon (formlar) ve yazışmalar iletilir.
Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi nereden alınır?
9.10.2021 Tarih ve 31623 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Giren “Atık Ön İşlem Ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ile Toplama Ayırma Tesislerine Çevre Lisansı alma zorunluluğu getirilmiştir. TAT belgesi almak isteyen kuruluşlar, ilgili çevre koruma kuruluşlarına başvurmalıdır. Başvuru süreci genellikle belirli standartlara ve prosedürlere göre yürütülür. Başvuruda bulunan kuruluşlar, atık türleri, miktarı, toplama ve ayrıştırma yöntemleri gibi bilgileri içeren detaylı bir başvuru dosyası sunmalıdır. Dosya sunumu Bakanlıktan yeterliliği bulunan firmalar ile EÇBS sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Tüm çevrecilik belgeleri konusunda deneyimli personellere sahip olan ÇEVMED Danışmanlık firması olarak, tüm bürokratik süreçlerde tam destek sunuyoruz. İstediğiniz belgeye sahip olmanız için gerekli olan koşulları taşımanıza yardımcı oluyoruz. Yapılacak işlemler ve atılacak adımlar konusunda rehberlik yürütüyoruz.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Mersin'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı kimler alır?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Mersin'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
Mersin'de ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Mersin'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
KONYA'DA Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan KONYA'DA Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır?Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
KONYA'DA Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır?ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / KONYA'DA Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır? Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Kırşehir'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alan firmalar?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Kırşehir'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
Kırşehir'de ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Kırşehir'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Afyonkarahisar'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı Nereden / nasıl alınır ? Kimler Verir?
ÖTL geri dönüştürülmesi amacıyla faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler tesisleri için Bakanlıktan lisans almak zorundadırlar. Faaliyet sahibi, Geri Dönüşüm Tesisleri İçin Yapılacak Lisans Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Bilgi ve Belgeler’in yer aldığı lisans başvuru dosyası ile tesisin bulunduğu il çevre müdürlüğüne başvurur. Başvuru dosyası, il çevre ve şehircilik iklim değişikliği müdürlüğü tarafından incelenir, varsa eksiklikler tamamlanır ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilir. Bakanlık tarafından başvuru dosyasında eksiklik tespit edilmesi halinde dosya il çevre müdürlüğüne iade edilir. Lisansa konu tesise ait bilgi ve belgelerin tamamlanmasının ardından tesis Bakanlık tarafından yerinde incelenir.
Ömrünü tamamlamış lastiklerin ÖTL'lerin geri kazanılması her zaman mümkündür. Bu noktada yapılacak olan şey, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan lastik geri dönüşümünden yetkili olan, lisanslı tesislere giderek lastiklerinizi vermenizdir.
Ankara'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
Afyonkarahisar'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı almak için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Çankırı'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı Nereden / nasıl alınır ? Kimler Verir?
ÖTL geri dönüştürülmesi amacıyla faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler tesisleri için Bakanlıktan lisans almak zorundadırlar. Faaliyet sahibi, Geri Dönüşüm Tesisleri İçin Yapılacak Lisans Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Bilgi ve Belgeler’in yer aldığı lisans başvuru dosyası ile tesisin bulunduğu il çevre müdürlüğüne başvurur. Başvuru dosyası, il çevre ve şehircilik iklim değişikliği müdürlüğü tarafından incelenir, varsa eksiklikler tamamlanır ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilir. Bakanlık tarafından başvuru dosyasında eksiklik tespit edilmesi halinde dosya il çevre müdürlüğüne iade edilir. Lisansa konu tesise ait bilgi ve belgelerin tamamlanmasının ardından tesis Bakanlık tarafından yerinde incelenir.
Ömrünü tamamlamış lastiklerin ÖTL'lerin geri kazanılması her zaman mümkündür. Bu noktada yapılacak olan şey, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan lastik geri dönüşümünden yetkili olan, lisanslı tesislere giderek lastiklerinizi vermenizdir.
Çankırı'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
Çankırı'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı almak için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Konya'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı Nereden / nasıl alınır ? Kimler Verir?
ÖTL geri dönüştürülmesi amacıyla faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler tesisleri için Bakanlıktan lisans almak zorundadırlar. Faaliyet sahibi, Geri Dönüşüm Tesisleri İçin Yapılacak Lisans Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Bilgi ve Belgeler’in yer aldığı lisans başvuru dosyası ile tesisin bulunduğu il çevre müdürlüğüne başvurur. Başvuru dosyası, il çevre ve şehircilik iklim değişikliği müdürlüğü tarafından incelenir, varsa eksiklikler tamamlanır ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilir. Bakanlık tarafından başvuru dosyasında eksiklik tespit edilmesi halinde dosya il çevre müdürlüğüne iade edilir. Lisansa konu tesise ait bilgi ve belgelerin tamamlanmasının ardından tesis Bakanlık tarafından yerinde incelenir.
Ömrünü tamamlamış lastiklerin ÖTL'lerin geri kazanılması her zaman mümkündür. Bu noktada yapılacak olan şey, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan lastik geri dönüşümünden yetkili olan, lisanslı tesislere giderek lastiklerinizi vermenizdir.
Konya'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
Konya'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı almak için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
NEVŞEHİR Çevre izin lisans yenileme kimler / nasıl yapar?
Belge geçerlilik süresinin sona ereceği tarihten en az 180 takvim gün öncesinde sistem üzerinden alınmış “İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı” ve diğer bilgi ve belgelerle yenileme başvurusu Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlı'ğı Tarafından ÇEVMED ÇEVRE gibi Yeterlilik almış firmalar tarafından yapılması gerekmektedir.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
NEVŞEHİR Çevre İzin Lisans Yenileme talebiniz için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
AKSARAY Çevre izin lisans yenileme kimler / nasıl yapar?
Belge geçerlilik süresinin sona ereceği tarihten en az 180 takvim gün öncesinde sistem üzerinden alınmış “İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı” ve diğer bilgi ve belgelerle yenileme başvurusu Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlı'ğı Tarafından ÇEVMED ÇEVRE gibi Yeterlilik almış firmalar tarafından yapılması gerekmektedir..
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
AKSARAY Çevre İzin Lisans Yenileme talebiniz için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
SEVESO BİLDİRİMİ
İtalya'nın Seveso kentinde 1976'da gerçekleşen ciddi endüstriyel kazayı takiben, endüstriyel donanımlarda kaza önleme üzerine Avrupa Birliği, Seveso Direktifi'ni kabul etti. Direktif, meydana gelen büyük endüstriyel kazalardan çıkarılan dersler dikkate alınarak çeşitli aralıklarla iyileştirilmiştir.
Seveso-II Direktifi ilk olarak 30 Aralık 2013 tarih ve 28867 sayılı Resmi Gazete ile yayınlanmıştır ve ülkemizde kademeli olarak yürürlüğe girmiştir. SEVESO "Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik" bu alanda faaliyet gerçekleştiren kuruluşlara önemli yükümlülükler getirmektedir. Direktif hem sanayiciler üzerindeki hem de Üye Devletlerin yetkili makamları üzerindeki genel ve özel yükümlülükleri içerir. Hükümler, direktifin temel hedefleri ile ilgili olarak iki ana aktagoriye ayrılır. Bunlar; büyük kazaların önlenmesini amaçlayan ölçüm kontrolleri ve büyük kazaların sonuçlarını sınırlayan ölçüm kontrolleridir.
Bu yönetmelik ile tesis dahilinde üretim, depolama, satış amacıyla tehlikeli madde bulunduran kuruluşlar; büyük endüstriyel kazaların önlenmesi, muhtemel kazaların insanlara ve çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi, etkili ve sürekli bir korumayı ve risk yönetimini sağlamak amacıyla alınması gereken tüm önlemlerin belirlemesi gerekmektedir. Öncelikli olarak Seveso tesislerini belirlemek amacıyla tehlikeli kimyasal bulunduran tüm sanayicilerin Çevre Bakanlığının online.cevre.gov.tr sayfasından bildirimde bulunmaları gerekmektedir.
Seveso Direktifi gerekliliklerinden aşağıdaki kapsamda hizmet vermekteyiz;
- Tehlike Analizi (HAZOP, What-if, FTA)
- Risk Analizi, Sonuç Değerlendirmesi (ısıl ışıma, aşırı doza maruz kalma, zehirli bulutun dağılması) (TNO Güvenlik Yazılımı, EFFECTS 8.1)
- Quantitative Risk Assessment [QRA (Niteliksel Risk Değerlendirmesi)] Bireysel ve Toplumsal Risk (TNO Risk Değerlendirme Yazılımı, RISKCURVES 7.6)
- Güvenlik Yönetimi Sistemleri - Büyük Kazayı Önleme İlkesi
- Acil Durum Planlaması
- Arazi Kullanım Planlaması
- Güvenlik Raporları'nın hazırlanması ve değerlendirilmesi eğitimi
- Büyük kaza tehlikesinin olduğu yerler için Yetki eğitimi ve İncelemeler
Çevre danışmanlık hizmeti verecek firmaların yeterlik müracaatında gerekli belgeler;
1) Yeterlik belgesi almak isteyen firmalar Bakanlığa başvururlar. Başvuruda aşağıdaki belgeler istenir:
a) Firmaların çevre ile ilgili; mühendislik, müşavirlik, araştırma-geliştirme, etüt, fizibilite, proje, rapor, eğitim ve benzeri konularda çalıştığını gösteren Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanan şirket kuruluş senedi veya ana sözleşmesi veya tüzüğü,
b) Adres ve iletişim bilgileri,
c) Çevre görevlisi olarak istihdam edilen personelin sosyal güvenlik numarası ile Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası,
ç) Bakanlıkça belirlenen yeterlik belge ücretinin, Bakanlık Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına yatırıldığına dair dekont ile fatura bilgi formu,
d) Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı odalardan alınmış büro tescil belgesi.
(2) Yeterlik belgesi almak isteyen firmalar yukarıda belirtilen bilgi ve belgelerle elektronik ortamda Bakanlığa müracaat eder.
Başvurularının değerlendirilmesi;
(1) Yeterlik belgesi başvurusunda eksiklik tespit edilmeyen; çevre yönetim hizmeti, çevre izin ve lisans başvuru hizmeti verecek firmalara çevre danışmanlık yeterlik belgesi verilir.
(2) Yeterlik belgesi süresi beş yıldır. Firmalar, süre bitiminden en az otuz iş günü önce Yeterlik belgesini vize ettirmek için Bakanlığa başvurur. Vize başvuru dilekçesine vize başvuru ücreti ödeme dekontu eklenir.
(3) Belge ve bilgilerde eksiklik olmadığı takdirde onbeş iş gününde başvuru sonuçlandırılır. Eksik belgeler on iş gününde tamamlanır. Eksik belgelerin on iş gününde tamamlanmaması hâlinde başvuru reddedilmiş sayılır.
Çevre Danışmanlık yeterlik belgenin askıya alınması ve iptali;
(1) Yeterlik belgeleri;
a) Yapılacak denetimler veya yönetmeliğin 11 inci maddesi gereğince yapılması gereken bildirimler sonucunda, yeterlik koşullarını taşımadıkları veya verilen taahhütlere uyulmadığı ve yükümlülüklerinin yerine getirilmediğinin tespit edilmesi hâlinde üç ay süre ile,
b) Yapılan denetim esnasında yetkili bulundurmayan, istenilen bilgi ve belgeleri vermekten kaçınan firmaların yeterlik belgesinin geçerliliği Bakanlık tarafından üç ay süre ile,
askıya alınır.
(2) Yeterlik belgeleri;
a) Yeterlik belgesi başvurusunda yanlış veya yanıltıcı bilgi verildiğinin veya belge düzenlediğinin tespit edilmesi hâlinde,
b) Danışmanlık hizmeti verdiği sürece yetkili makama yanlış ve yanıltıcı belge ve bilgi verdiği tespit edilmesi hâlinde,
c) Çevrenin kirlenmesine yol açacak, işletmenin çevre yatırımı yapmamasına veya eksik yapmasına neden olacak rapor düzenledikleri tespit edilmesi hâlinde,
ç) Denetim sonunda bir vize dönemi içinde iki defa 100 ceza puanına ulaşılması hâlinde,
iptal edilir.
(3) Yeterlik belgesi iptal edilen firmaların;
a) Bu durumları il çevre ve şehircilik müdürlüklerine ve belgesi iptal edilen firmaya bildirilir ve Bakanlığın internet sitesinde yayımlanır.
b) Çevre danışmanlık hizmetleri kabul edilmez. Ancak, yeterlilik belgesi iptal edildiği tarihten önce başvuru dosyası hazırlayarak Bakanlığa veya il çevre ve şehircilik müdürlüklerine sunulmuş tesislerin izin ve/veya lisans işlemlerinin tamamlanmasına izin verilir.
(4) Yeterlik belgesi iptal edilen firmaların sahibine/sahiplerine altı ay süre ile aynı konuda yeterlik verilmez.
NİĞDE'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı kimler alır?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan NİĞDE'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
NİĞDE'de ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / NİĞDE'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
ANKARA'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı kimler alır?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan ANKARA'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
ANKARA'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma /ANKARA'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Adana'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Adana'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
Adana'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Adana'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Burdur'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı Nereden / nasıl alınır ? Kimler Verir?
ÖTL geri dönüştürülmesi amacıyla faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler tesisleri için Bakanlıktan lisans almak zorundadırlar. Faaliyet sahibi, Geri Dönüşüm Tesisleri İçin Yapılacak Lisans Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Bilgi ve Belgeler’in yer aldığı lisans başvuru dosyası ile tesisin bulunduğu il çevre müdürlüğüne başvurur. Başvuru dosyası, il çevre ve şehircilik iklim değişikliği müdürlüğü tarafından incelenir, varsa eksiklikler tamamlanır ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilir. Bakanlık tarafından başvuru dosyasında eksiklik tespit edilmesi halinde dosya il çevre müdürlüğüne iade edilir. Lisansa konu tesise ait bilgi ve belgelerin tamamlanmasının ardından tesis Bakanlık tarafından yerinde incelenir.
Ömrünü tamamlamış lastiklerin ÖTL'lerin geri kazanılması her zaman mümkündür. Bu noktada yapılacak olan şey, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan lastik geri dönüşümünden yetkili olan, lisanslı tesislere giderek lastiklerinizi vermenizdir.
Ankara'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
Burdur'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı almak için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
MERSİN Atık İthalatçı Belgesi NEREDEN Alınır?
Mersin İlinde Atık ithalatçı belgesinin nasıl alınacağı ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliklere ve ilgili mevzuata göre hareket edilmesi doğru olacaktır. Çevre lisansı bulunan firmaların atık ithalatçı belgesi almaları için Bakanlığın belirlemiş olduğu birçok fiziksel şart vardır. Bu belgeyi alabilmek için Çevre Danışmanlık firmalarından profesyonel destek alabilirsiniz. ÇED / Çevre Yeterlik belgeleri konusunda deneyimli uzman personellere sahip olan ÇEVMED Çevre Danışmanlık firması olarak, tüm bürokratik süreçlerde tam destek sunuyoruz. İstediğiniz belgeye sahip olmanız için gerekli olan koşulları taşımanıza yardımcı oluyoruz. Yapılacak işlemler ve atılacak adımlar konusunda rehberlik yürütüyoruz.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Mersin Çevre Danışmanlık Firması / Mersin Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Mersin Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Kimler SEVESO uygulamak zorundadır
Tehlikeli Kimyasal Maddeleri bulunduran bütün Endüstriyel tesis sahipleri çevre.online.gov.tr adresinden, tesislerinde var olan tehlikeli maddeleri bildirmekle yükümlüdür. Bu bildirimleri firma temsilcileri danışman firmalara da yaptırmaktadırlar. Daha sonra sistem tarafından ilgili tesis, TEHLİKESİZ, ALT SEVİYELİ, ÜST SEVİYELİ olarak gruplandırılmaktadır. Sonraki aşamada ise belirlenen seviyeye göre bu kuruluşlar; Büyük Kaza Önleme Politikası, Güvenlik Raporu ve Dahili veya Harici Acil Durum planlarını hazırlamak ve sunmak ile yükümlüdürler. Alt Seviyeli olarak belirlenen tesisler Büyük Kaza Önleme Politikası, Güvenlik Yönetim Sistemi, Kantitatif Risk Analizi (Quantity Risk Analysis) çalışmalarını yaparak ilgili raporları hazırlayıp yetkili makamlara sunmakla yükümlüdürler.
Üst Seviyeli tesisler ise Büyük Kaza Önleme Politikası, Güvenlik Yönetim Sistemi, Kantitatif Risk Analizi (Quantity Risk Analysis), Güvenlik Raporu, Dahili Acil Durum Plan'larını hazırlama ve buna ek olarak Domino Etkisi Analizi, Arazi Kullanımı ve Planlama Çalışmalarını ilgili resmi kuruluşlarla hazırlayıp, gerekli resmi belgeleri yetkilendirilmiş makamlara sunmakla yükümlüdürler. Hem Alt hem de Üst Seviyeli Tesisler raporlarını vermelerinden sonra Çevre ve Şehircilik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak gerekli denetimlere tabii olacaktır.
Seveso Direktifi kapsamında belirtilen çalışmalar 01.01.2016 tarihine kadar tamamlayarak otorite tarafından belirlenen sisteme yüklemesi gerekmektedir
Çevre İznim veya Çevre Lisansım iptal olur mu
İşletmenin çevre izni veya çevre izin ve lisans koşullarına aykırı iş ve işlemlerinin tespit edilmesi durumunda yetkili merci tarafından Çevre Kanununun ilgili maddeleri uyarınca idari yaptırımlar uygulanır.
Uygunsuzluğun düzeltilmesi için, işletmeye yetkili merci tarafından en fazla bir yıla kadar süre verilebilir.
İşletmeye süre verilmemesi veya işletmeye verilen sürenin bitiminde uygunsuzluğun giderilmemesi halinde, yetkili merci tarafından çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesi iptal edilir. Çevre ve insan sağlığı yönünden tehlike yaratan faaliyetler nedeniyle işletmeye süre verilmeksizin çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesi iptal edilir.
Yükümlülükleri doğrultusunda yapılacak belgelendirmelerde ve beyanlarında usulsüz ve gerçeğe aykırı bilgi ve belge düzenlendiği tespit edilen tesislere 2872 sayılı Çevre Kanununun ilgili maddeleri uyarınca idari yaptırımlar uygulanır ve geçici faaliyet belgeleri iptal edilir. Bu işletmelerin doksan takvim günü süresince faaliyeti durdurulur. İptal edilen başvuruya ait her bir çevre izni veya çevre izin ve lisans konusu için 19 uncu madde uyarınca belirlenen belge bedellerinin iki katı, tekrarında dört katı uygulanır, müteakip tekrarında ise faaliyet 1 yıl süresince durdurulur.
Çevre Danışmanlık Firmaları neler yapar
- Mevcut durum tespiti,
- Yasal ve fiziksel eksikliklerin belirlenmesi,
- Eksiklerin giderilmesi için eylem planlarının hazırlanması,
- Uygulamanın koordinasyonu ve takibi,
- Yasal değişikliklerin takibi ve kurumun bilgilendirilmesi,
- Aylık ve yıllık iç tetkiklerin yapılması ve raporlanması,
- Bakanlık uzmanlarının tesis ziyaretlerine eşlik edilmesi.
- Çevre İzni ve Lisansı yönetmeliği bir tesisin izin ve lisans süreci belirlemekle birlikte herhangi bir konuda (emisyon, gürültü, atıksu vb.) teknik bir sınırlama tanımlamamaktadır. Bu tip sınırlamalar konu ile ilgili yönetmeliklerde yayınlanmıştır. Bakanlık uzmanları tesise izin ve lisans verirken mutlaka konu ile ilgili yönetmeliklerde belirtilen şartları aramaktadır. Çevre danışmanlık hizmetleri veren firmamız size bu konularda öncülük edecek ve doğru yönlendirme ve proses ile sonuca ulaşmanızı sağlayacaklardır. Çevre İzni ve Lisans Sürecine Hangi Yatırımlar Dahildir? Çevre İzni ve Lisans Yönetmeliğin kapsamı yönetmelikte madde 2'de "Bu yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listesinde yer alan faaliyet ve tesisler ile ilgili olarak, 2872 sayılı Çevre Kanununca alınması gereken izin ve lisanslara ilişkin tüm iş ve işlemleri kapsar." olarak tanımlanmıştır. Ek-1 ve Ek-2 liste konu bütünlüğünün bozulmaması için ekte sunulmuştur. Bu listede yer alan tüm faaliyetler Çevre İzni veya Çevre İzni ve Lisansına tabidir. Ek-1 veya Ek-2 de tanımlanmış tesis aşağıdaki konulardan en az birinde Çevre İzni veya Çevre İzni ve Lisansı almak zorundadır. Çevre İzni: Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken;
- Hava emisyonu,
- Çevresel gürültü,
- Atık su deşarjı,
- Derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren veya birden fazlasını içeren izindir.
Atık Yönetimi Nasıl Yapılmalı
Uygulanabilir ve verimli bir Atık Yönetimi için aşağıdaki adımların uygulanması gerekir.
1- Yetkili / Sorumlu Belirlemek : Atığa ait işlemlerin tek elden ve sorunsuzca yürütülebilmesi için ilk adım olarak bu konuda bir sorumlu belirlenmeli ve bu kişi tarafından yeterli sayıda personelden oluşan bir Çevre birimi oluşturulmalıdır. Sorumlu tarafından atık toplamakla görevli personeller, atık geçici depolama alanı sorumlusu gibi diğer görev paylaşımları da yapılmalıdır.
2- Atığın Tanımlanması: Tesiste ortaya çıkan tüm atıklar ilk önce tanımlanmalı ve kaynakları belirlenmelidir. İlk olarak belediye tarafından alınan evsel nitelikli katı atıklar, ambalaj atıkları ve endüstriyel nitelikli atıklar (tehlikeli atıklar, atık yağlar, kontamine (herhangi bir tehlikeli atık/atık yağ bulaşmış) ambalaj atıkları belirlenmelidir. Bunların oluşum sıklığı ve miktarları tespit edilmelidir. Bu atıkların hangi mevzuata tabi olduğu, nasıl toplanması, taşınması, geçici depolanması gerektiği, maksimum depolama süresi gibi hususlar belirlenmelidir.
3. Kaynağında Ayrı Toplama: Tüm atıkların kaynağında ayrı toplanması için bu atıkların oluştuğu yerlere yeterli büyüklükte ve sayıda atığın türüne ve niteliğine uygun konteynırlar konmalıdır(Tehlikeli atıklar için kapalı konteynırlar kullanılmalıdır. Her bir konteynırlar üzerine, içerisine atılacak atığın türünü belirten bilgi ve uyarı etiketleri yazılmalıdır. Eğer mümkünse farklı atıklar için farklı renklerde konteynırlar da kullanılabilir. Bu şekilde bir uyulama atıkların kaynağına ayrı toplanmasındaki başarıyı yükseltecektir.
4. Personel Eğitimi: Gerek atık yönetiminden sorumlu ekibe, gerekse tüm personele atık yönetimi konusunda eğitim/bilgi verilmeli, herkesin üzerine düşen vazifeler bildirilmeli ve atıkların ayrı toplanması konusunda herkesin hassasiyet göstermesi hususları hatırlatılmalıdır.
5. Geçici Atık Depolama Sahası Kurulması: Kaynağında farklı konteynırlarla ayrı olarak toplanan atıkların tesis içerisinde güvenli ve mevzuata uygun şekilde geçi depolanması için bir “Geçici Atık Depolama Alanı” kurulmalıdır. Tehlikeli atıklar, ambalaj atıkları ve evsel atıklar için farklı depolama sahaları kurulabilir. Tehlikeli atıkların geçici depolanacağı alan; tesis sahası içerisinde, sızdırmaz beton zeminli, üzeri kapalı, dökülme ve sızıntılara karşı önlem alınmış, farklı atıklar için farklı bölümler oluşturulmuş ve farklı atıkların bu bölümlerde ayrı olarak uygun şekilde (gerektiğinde konteynır içerisinde) depolanacağı bir alan olmalıdır. Bu alandaki bölümlerde depolanan atıkların isimleri yazılır. Bölümlere ve atık depolanması için eğer konteynır kullanılıyorsa konteynır üzerine atığın kodu, depolama tarihi gibi bilgiler yazılır. Bu bölüme yetkisiz kişilerin girişlerine karşı önlem alınır. Ayrıca bu sahada yangına ve acil durumlara karşı tedbir alınır.
Aynı şekilde ambalaj atıkları ve evsel atıklar için kullanılan alanda yağmur, rüzgar gibi etkenlerle atıkların etrafa dağılmasına karşı önlem alınır.
6. Ön İşlem: Ambalaj atıkları, tehlikeli atık ile kontamine olmuş ambalajlar (mesela boya tenekeleri) depolanırken ve taşınması esnasında daha az yer kaplaması için mümkünse sıkıştırılmalıdır. Sulu atıklar ise mümkün olduğunca susuzlaştırılmalıdır. Bu önlemler ağırlık ve maliyet açısından firmaya önemli ekonomik avantaj sağlamaktadır.
7. Atıkların Bertaraf / Geri Kazanıma Gönderilmesi: Geçici depolama alanındaki atıkların bertaraf/geri kazanımı için araştırma yapılmalı bu konuda lisanslı tesislerle görüşme yapılarak atığı alacak yetkili tesis seçilmelidir.
8. Kayıtların Tutulması: Yapılan tüm işlemlere ait kayıtların düzenli olarak tutulması gerekir. Bu da atık beyan formlarının düzenlenmesinde, atık Yönetim Planlarının hazırlanmasında ve olası revizyonlarda kolaylık sağlar.
Gerekli bilgi ve detaylar için bize ulaşabilirsiniz;
İzin ve Lisans Süreci Aşamaları
.jpg)
Gerekli bilgi ve detaylar için bize ulaşabilirsiniz;
Çevre Danışmanlık, Maden izinleri (Yetkili Tüzel Kişilik), Çev-Med Çevre olarak ÇED Raporu hazırlama (ÇED Belgesi alma),ve Enerji Yatırım hizmetleri konusunda bakanlık tarafından yetkilendirilmiş bir firma olarak çözüm ortağınız olmakta olup, her türlü soru ve bilgilendirme için aşağıdaki irtibat numaramızdan bize ulaşabilirsiniz.
Aksaray Atık İthalatçı Belgesi Nasıl Alınır?
AKSARAY İlinde Atık ithalatçı belgesinin nasıl alınacağı ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliklere ve ilgili mevzuata göre hareket edilmesi doğru olacaktır. Çevre lisansı bulunan firmaların atık ithalatçı belgesi almaları için Bakanlığın belirlemiş olduğu birçok fiziksel şart vardır. Bu belgeyi alabilmek için Çevre Danışmanlık firmalarından profesyonel destek alabilirsiniz. ÇED / Çevre Yeterlik belgeleri konusunda deneyimli uzman personellere sahip olan ÇEVMED Çevre Danışmanlık firması olarak, tüm bürokratik süreçlerde tam destek sunuyoruz. İstediğiniz belgeye sahip olmanız için gerekli olan koşulları taşımanıza yardımcı oluyoruz. Yapılacak işlemler ve atılacak adımlar konusunda rehberlik yürütüyoruz.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Aksaray Çevre Danışmanlık Firması /Aksaray Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Aksaray Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
AKSARAY Atık İthalatçı Belgesi NEREDEN Alınır?
AKSARAY İlinde Atık ithalatçı belgesinin nasıl alınacağı ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliklere ve ilgili mevzuata göre hareket edilmesi doğru olacaktır. Çevre lisansı bulunan firmaların atık ithalatçı belgesi almaları için Bakanlığın belirlemiş olduğu birçok fiziksel şart vardır. Bu belgeyi alabilmek için Çevre Danışmanlık firmalarından profesyonel destek alabilirsiniz. ÇED / Çevre Yeterlik belgeleri konusunda deneyimli uzman personellere sahip olan ÇEVMED Çevre Danışmanlık firması olarak, tüm bürokratik süreçlerde tam destek sunuyoruz. İstediğiniz belgeye sahip olmanız için gerekli olan koşulları taşımanıza yardımcı oluyoruz. Yapılacak işlemler ve atılacak adımlar konusunda rehberlik yürütüyoruz.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Aksaray Çevre Danışmanlık Firması /Aksaray Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Aksaray Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Geçici Faaliyet Belgesi (GFB) Başvurularında Gerekli Olan Belgeler Nelerdir
Hurda toplama belgesi nereden alınır?
9.10.2021 Tarih ve 31623 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Giren “Atık Ön İşlem Ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ile Toplama Ayırma Tesislerine Çevre Lisansı alma zorunluluğu getirilmiştir. TAT belgesi almak isteyen kuruluşlar, ilgili çevre koruma kuruluşlarına başvurmalıdır. Başvuru süreci genellikle belirli standartlara ve prosedürlere göre yürütülür. Başvuruda bulunan kuruluşlar, atık türleri, miktarı, toplama ve ayrıştırma yöntemleri gibi bilgileri içeren detaylı bir başvuru dosyası sunmalıdır. Dosya sunumu Bakanlıktan yeterliliği bulunan firmalar ile EÇBS sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Tüm çevrecilik belgeleri konusunda deneyimli personellere sahip olan ÇEVMED Danışmanlık firması olarak, tüm bürokratik süreçlerde tam destek sunuyoruz. İstediğiniz belgeye sahip olmanız için gerekli olan koşulları taşımanıza yardımcı oluyoruz. Yapılacak işlemler ve atılacak adımlar konusunda rehberlik yürütüyoruz.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firmalarının yükümlülükleri:
Çevre izin veya çevre izin ve lisans (e-Çevre İzinleri) başvuru sürecinde hizmet verecek yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firmaları;
a)Hizmet verdiği işletmenin başvuru dosyasını, gerekli olan bilgi, belge ve raporları eksiksiz olarak hazırlamak/hazırlatmak ve başvuruyu yapmakla,
b)Hazırlanan bilgi, belge ve raporları eksiksiz bir şekilde yerinde inceleme yaparak değerlendirilmesi ve dosya içeriğindeki tüm bilgi, belge ve raporların teknik içeriğinin ilgili mevzuata uygunluğunu ve doğruluğunu sağlamakla,
c)İhtiyaç duyulan tüm bilgi, belge ve raporları öngörülen formatta, zamanında ve eksiksiz olarak temin etmek ve iletmekle,
ç)Hizmet verdiği işletme adına, mahalli idareler ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Bakanlık ile gerekli işlemler hakkında yazışmalar ve görüşmeler yapmakla,
d)Yetkili merci tarafından bu Yönetmelik kapsamında yapılacak yerinde incelemeler sırasında tesiste en az bir çevre görevlisini hazır bulundurmakla,
e)Hizmet verdiği işletmenin çalışmaları esnasında öğrenilen ticari sır niteliğindeki bilgileri saklı tutmakla,
f)Hizmet alımı sözleşmesi yapılması ve iptali durumunda, hizmet verdiği işletmenin durumundaki değişikliği en geç bir ay içerisinde yetkili merciye bildirmekle, yükümlüdür.
Aksaray'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı kimler alır?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Aksaray'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
Aksaray'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Aksaray'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Mersin'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Mersin'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır?Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
Mersin'de'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır?ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Mersin'de Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır?Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
AFYONKARAHİSAR'DA Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan AFYONKARAHİSAR'DA Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır?Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
AFYONKARAHİSAR'DA Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır?ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / AFYONKARAHİSAR'DA Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır?Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Çevre Danışmanlık Firmasından Çevre Danışmanlık Hizmeti Alınırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Çevre Danışmanlık hizmeti alırken öncelikle firmanın gerçekten danışmanlık hizmeti veriyor mu yoksa kağıt üzerinde bir danışmanlık mı söz konusu ona bakmak gerekir. Daha sonra firmanın kadrosu ve referanslarına bakmakta fayda vardır. Çevre danışmanlık firması hangi şehirdedir eğer sizin tesisinizle farklı bir şehirdeyse bu ekstra masrafa yol açabilir. O yüzden aynı şehirdeki çevre danışmanlık firmalarıyla çalışmakta fayda vardır.
Niğde Atık İthalatçı Belgesi Nasıl Alınır?
NİĞDE İlinde Atık
ithalatçı belgesinin nasıl alınacağı ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve
İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliklere ve ilgili
mevzuata göre hareket edilmesi doğru olacaktır. Çevre lisansı bulunan
firmaların atık ithalatçı belgesi almaları için Bakanlığın belirlemiş olduğu
birçok fiziksel şart vardır. Bu belgeyi alabilmek için Çevre Danışmanlık
firmalarından profesyonel destek alabilirsiniz. ÇED / Çevre Yeterlik belgeleri
konusunda deneyimli uzman personellere sahip olan ÇEVMED
Çevre Danışmanlık firması olarak, tüm
bürokratik süreçlerde tam destek sunuyoruz. İstediğiniz belgeye sahip olmanız
için gerekli olan koşulları taşımanıza yardımcı oluyoruz. Yapılacak işlemler ve
atılacak adımlar konusunda rehberlik yürütüyoruz.
ÇED / Çevre İzin
Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine
sahip, Niğde Çevre Danışmanlık Firması /Niğde Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma
/ Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım
Dosyası Hazırlayan Firma / Niğde Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail
adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Aksaray Çevre Danışmanlık Firması Ne İş Yapar?
Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Firmamız ÇEV-MED Çevre , konusunda uzman ve deneyimli personelleri ile ÇED, Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında doğru, hızlı ve pratik çözümler sunar.
Esas olarak çeşitli kurum ve tesislere Çevre Yeterlik Hizmeti/Çevre Görevlisi istihdamı sağlayarak, çevre mevzuatı kapsamında adımların atılması, raporların hazırlanması ve izinlerin alınması işine odaklanır. Çevre ile ilgili mevcut olan tüm mevzuata uygun şekilde çalışılması için girişimlerde bulunur. Faaliyet kolunda çevre ile ilgili lisans alması gereken veya izin işlemleri gerçekleştirmesi gereken tüm firma, kurum, kuruluş, tesis ve işletmeye bu konuda rehberlik eder, hazırlaması gereken belgeleri hazırlayarak başvurusunu gerçekleştirir
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Aksaray Çevre Danışmanlık Firması / Aksaray Çevre İzin Lisans Hizmetleri / Aksaray ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Aksaray Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma /Aksaray Çevre İzni alan Firma olarak
Aksaray Çevre Danışmanlık Firması olarak ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresinden iletişime geçebilirsiniz.
AKSARAY'DA Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan AKSARAY'DA Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır? Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
AKSARAY'DA Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır? ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / AKSARAY'DA Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır? Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Antalya'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alan firmalar?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan Antalya'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
Antalya'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Antalya'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
ANKARA Atık İthalatçı Belgesi nereden Alınır?
ANKARA ilinde Atık ithalatçı belgesinin nasıl alınacağı ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliklere ve ilgili mevzuata göre hareket edilmesi doğru olacaktır. Çevre lisansı bulunan firmaların atık ithalatçı belgesi almaları için Bakanlığın belirlemiş olduğu birçok fiziksel şart vardır. Bu belgeyi alabilmek için Çevre Danışmanlık firmalarından profesyonel destek alabilirsiniz. ÇED / Çevre Yeterlik belgeleri konusunda deneyimli uzman personellere sahip olan ÇEVMED Çevre Danışmanlık firması olarak, tüm bürokratik süreçlerde tam destek sunuyoruz. İstediğiniz belgeye sahip olmanız için gerekli olan koşulları taşımanıza yardımcı oluyoruz. Yapılacak işlemler ve atılacak adımlar konusunda rehberlik yürütüyoruz.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, ANKARA Çevre Danışmanlık Firması /ANKARA Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / ANKARA Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ANKARA ÇED Raporu Hazırlayan Firma / ANKARA Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / ANKARA Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Çankırı'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı Nereden / nasıl alınır ? Kimler Verir?
ÖTL geri dönüştürülmesi amacıyla faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler tesisleri için Bakanlıktan lisans almak zorundadırlar. Faaliyet sahibi, Geri Dönüşüm Tesisleri İçin Yapılacak Lisans Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Bilgi ve Belgeler’in yer aldığı lisans başvuru dosyası ile tesisin bulunduğu il çevre müdürlüğüne başvurur. Başvuru dosyası, il çevre ve şehircilik iklim değişikliği müdürlüğü tarafından incelenir, varsa eksiklikler tamamlanır ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilir. Bakanlık tarafından başvuru dosyasında eksiklik tespit edilmesi halinde dosya il çevre müdürlüğüne iade edilir. Lisansa konu tesise ait bilgi ve belgelerin tamamlanmasının ardından tesis Bakanlık tarafından yerinde incelenir.
Ömrünü tamamlamış lastiklerin ÖTL'lerin geri kazanılması her zaman mümkündür. Bu noktada yapılacak olan şey, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan lastik geri dönüşümünden yetkili olan, lisanslı tesislere giderek lastiklerinizi vermenizdir.
Ankara'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
Çankırı'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı almak için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Kırıkkale'de Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı Nereden / nasıl alınır ? Kimler Verir?
ÖTL geri dönüştürülmesi amacıyla faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler tesisleri için Bakanlıktan lisans almak zorundadırlar. Faaliyet sahibi, Geri Dönüşüm Tesisleri İçin Yapılacak Lisans Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Bilgi ve Belgeler’in yer aldığı lisans başvuru dosyası ile tesisin bulunduğu il çevre müdürlüğüne başvurur. Başvuru dosyası, il çevre ve şehircilik iklim değişikliği müdürlüğü tarafından incelenir, varsa eksiklikler tamamlanır ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilir. Bakanlık tarafından başvuru dosyasında eksiklik tespit edilmesi halinde dosya il çevre müdürlüğüne iade edilir. Lisansa konu tesise ait bilgi ve belgelerin tamamlanmasının ardından tesis Bakanlık tarafından yerinde incelenir.
Ömrünü tamamlamış lastiklerin ÖTL'lerin geri kazanılması her zaman mümkündür. Bu noktada yapılacak olan şey, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan lastik geri dönüşümünden yetkili olan, lisanslı tesislere giderek lastiklerinizi vermenizdir.
Kırıkkale'de ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
Kırıkkale'de Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı almak için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Valilik tespit raporu kimler alır?
Valilik Tespit Raporu; İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısında bacalar ile ilgili belirtilen şartların devamlılığının sağlandığına dair yetkili merci tarafından düzenlenen bir rapordur.,,
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
VALİLİK TESPİT RAPORU ALMAK İÇİN ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Atık Nedir - Atık Yönetimi Ne Demektir
Atık: Üretim ve kullanım faaliyetleri sonucu ortaya çıkan, insan ve çevre sağlığına zarar verecek şekilde doğrudan veya dolaylı biçimde alıcı ortama verilmesi sakıncalı olan her türlü maddedir.
Atık Yönetimi: Atığın kaynağında azaltılması, özelliğine göre ayrılması, toplanması, geçici depolanması, ara depolanması, geri kazanılması, taşınması, bertarafı ve bertaraf işlemleri sonrası kontrolü ve benzeri işlemleri içeren bir yönetim biçimidir.
Gerekli bilgi ve detaylar için bize ulaşabilirsiniz;
Çevre Mevzuatı (Kanunlar - Yönetmelikler - Tebliğler) - Çevre Mevzuatı Nedir
Çevre Danismanlık Hizmet Dosyasında Bulunması Gerekenler
1. Çevre Görevlilerinin tesislere/faaliyetlere hangi günlerde gideceğine dair oluşturulan aylık takvim,
2. Çevre Görevlilerince tesislere/faaliyetlere yönelik hazırlanan İç Tetkik Raporları,
3. Çevre Görevlilerinin tesislerde/faaliyetlerde aylık olarak yaptıkları kontrollerde tutmuş oldukları tutanaklar,
4. Çevre Görevlilerince tesislerde/faaliyetlerde çalışanlara ve yetkililere yönelik verilen eğitimlere ait ders notları ve tutanakları,
5. Tesislerle/faaliyetlerle yapılan hizmet alım sözleşmeleri,
6. Firma tarafından Çevre görevlilerine ait SGK primlerinin yatırıldığına dair belgeler,
7. Hizmet bedeli karşılığı tesislere/faaliyetlere kesilen faturalar.
KONYA'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı kimler alır?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan KONYA'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
KONYA'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / KONYA'da Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
NİĞDE'DE Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır?
Tehlikesiz atık geri kazanım çevreye zararlı olmayan atıkların yeniden kullanılması veya işlenerek ekonomiye kazandırılması sürecidir. Bu süreç, atık yönetimi stratejisinin önemli bir parçasıdır ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynamaktadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan lisans almak zorundadır. Tehlikesiz ve inert atık geri kazanım tesislerine lisans verilmesi aşamasında (Ek 3) de verilen bilgi ve belgeler talep edilir. ÇEVMED ÇEVRE gibi Çevre şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan NİĞDE'DE Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır? Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alma konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından alınır.
NİĞDE'DE Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı nereden alınır? ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / NİĞDE'DE Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Konya Atık İthalatçı Belgesi Nasıl Alınır?
Konya İlinde Atık ithalatçı belgesinin nasıl alınacağı ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliklere ve ilgili mevzuata göre hareket edilmesi doğru olacaktır. Çevre lisansı bulunan firmaların atık ithalatçı belgesi almaları için Bakanlığın belirlemiş olduğu birçok fiziksel şart vardır. Bu belgeyi alabilmek için Çevre Danışmanlık firmalarından profesyonel destek alabilirsiniz. ÇED / Çevre Yeterlik belgeleri konusunda deneyimli uzman personellere sahip olan ÇEVMED Çevre Danışmanlık firması olarak, tüm bürokratik süreçlerde tam destek sunuyoruz. İstediğiniz belgeye sahip olmanız için gerekli olan koşulları taşımanıza yardımcı oluyoruz. Yapılacak işlemler ve atılacak adımlar konusunda rehberlik yürütüyoruz.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Konya Çevre Danışmanlık Firması /Konya Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Konya Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Afyonkarahisar Çevre Danışmanlık Firması Ne İş Yapar?
Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Firmamız ÇEV-MED Çevre , konusunda uzman ve deneyimli personelleri ile ÇED, Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında doğru, hızlı ve pratik çözümler sunar.
Esas olarak çeşitli kurum ve tesislere Çevre Yeterlik Hizmeti/Çevre Görevlisi istihdamı sağlayarak, çevre mevzuatı kapsamında adımların atılması, raporların hazırlanması ve izinlerin alınması işine odaklanır. Çevre ile ilgili mevcut olan tüm mevzuata uygun şekilde çalışılması için girişimlerde bulunur. Faaliyet kolunda çevre ile ilgili lisans alması gereken veya izin işlemleri gerçekleştirmesi gereken tüm firma, kurum, kuruluş, tesis ve işletmeye bu konuda rehberlik eder, hazırlaması gereken belgeleri hazırlayarak başvurusunu gerçekleştirir
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, AFYONKARAHİSAR Çevre Danışmanlık Firması / AFYONKARAHİSAR Çevre İzin Lisans Hizmetleri / AFYONKARAHİSAR ÇED Raporu Hazırlayan Firma /AFYONKARAHİSAR Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma /AFYONKARAHİSAR Çevre İzni alan Firma olarak
AFYONKARAHİSAR Çevre Danışmanlık Firması olarak ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresinden iletişime geçebilirsiniz.
Bolu'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı Nereden / nasıl alınır ? Kimler Verir?
ÖTL geri dönüştürülmesi amacıyla faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler tesisleri için Bakanlıktan lisans almak zorundadırlar. Faaliyet sahibi, Geri Dönüşüm Tesisleri İçin Yapılacak Lisans Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Bilgi ve Belgeler’in yer aldığı lisans başvuru dosyası ile tesisin bulunduğu il çevre müdürlüğüne başvurur. Başvuru dosyası, il çevre ve şehircilik iklim değişikliği müdürlüğü tarafından incelenir, varsa eksiklikler tamamlanır ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilir. Bakanlık tarafından başvuru dosyasında eksiklik tespit edilmesi halinde dosya il çevre müdürlüğüne iade edilir. Lisansa konu tesise ait bilgi ve belgelerin tamamlanmasının ardından tesis Bakanlık tarafından yerinde incelenir.
Ömrünü tamamlamış lastiklerin ÖTL'lerin geri kazanılması her zaman mümkündür. Bu noktada yapılacak olan şey, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan lastik geri dönüşümünden yetkili olan, lisanslı tesislere giderek lastiklerinizi vermenizdir.
Bolu'da ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
Bolu'da Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı almak için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Kırşehir'de Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı Nereden / nasıl alınır ? Kimler Verir?
ÖTL geri dönüştürülmesi amacıyla faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler tesisleri için Bakanlıktan lisans almak zorundadırlar. Faaliyet sahibi, Geri Dönüşüm Tesisleri İçin Yapılacak Lisans Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Bilgi ve Belgeler’in yer aldığı lisans başvuru dosyası ile tesisin bulunduğu il çevre müdürlüğüne başvurur. Başvuru dosyası, il çevre ve şehircilik iklim değişikliği müdürlüğü tarafından incelenir, varsa eksiklikler tamamlanır ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilir. Bakanlık tarafından başvuru dosyasında eksiklik tespit edilmesi halinde dosya il çevre müdürlüğüne iade edilir. Lisansa konu tesise ait bilgi ve belgelerin tamamlanmasının ardından tesis Bakanlık tarafından yerinde incelenir.
Ömrünü tamamlamış lastiklerin ÖTL'lerin geri kazanılması her zaman mümkündür. Bu noktada yapılacak olan şey, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan lastik geri dönüşümünden yetkili olan, lisanslı tesislere giderek lastiklerinizi vermenizdir.
Kırşehir'de ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
Kırşehir'de Ömrünü tamamlanmış lastik (ÖTL) lisansı almak için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Çevre Görevlisinde Aranılacak Nitelikler:
Tesis veya faaliyet ile bunların çevre yönetim birimlerinde veya yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firmalarında çalışacak çevre görevlilerinde aranılacak nitelikler şunlardır:
a)En az dört yıllık üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden mezun olmak.
b)En az dört yıllık üniversitelerin balıkçılık teknolojisi mühendisliği, endüstri mühendisliği, fizik mühendisliği, gıda mühendisliği, hidrojeoloji mühendisliği, inşaat mühendisliği, jeoloji mühendisliği, jeofizik mühendisliği, kimya mühendisliği, makine mühendisliği, metalurji ve malzeme mühendisliği, maden mühendisliği, orman mühendisliği, orman endüstri mühendisliği, su ürünleri mühendisliği, tekstil mühendisliği ve ziraat mühendisliği, fizik, kimya veya biyoloji bölümlerinden mezun olmak ve Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak sınavda başarılı olmak.
c)Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-2 listesi 7 nci başlığı altında 7.2, 7.8, 7.9, 7.10, 7.11, 7.12, 7.13, 7.14, 7.15, 7.16, 7.17, 7.18, 7.23, 7.25, 7.26, 7.29, 7.30, 7.31, 7.32, 7.33 bentlerinde sayılan faaliyet veya tesisler için, (a) ve (b) bentlerinde sayılan bölümlere ek olarak veteriner fakültesinden mezun olmak, bu tesislerde sürekli istihdam ediliyor ve Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak sınavda başarılı olmak.
ç)Bakanlık merkez ve taşra teşkilatının çevre yönetimi ve çevresel etki değerlendirmesi birimlerinde, 6 ncı maddede belirtilen görev ve sürelerde çalışmış olmak.
Çevre Görevlisi Belgesi:
Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak sınavda 70 ve üzeri puan alarak başarılı olanlara Bakanlık tarafından "Çevre Görevlisi Belgesi" verilir. Çevre mühendisleri ile çevre mühendisliği alanında lisansüstü eğitime sahip kişilere istekleri hâlinde sınav şartı aranmaksızın "Çevre Görevlisi Belgesi" verilir. Bakanlık merkez ve taşra teşkilatının çevre yönetimi ve çevresel etki değerlendirmesi ile ilgili teknik birimlerinde;
Çevre ve orman uzmanı, şube müdürü veya en az 4 yıllık üniversitelerin teknik bölümlerinden mezun olup teknik personel olarak en az beş yıl görev yapmış olanlara,
İl müdür yardımcısı, il müdürü, daire başkanı ve üstü görevlerde en az üç yıl görev yapmış olanlara, istekleri hâlinde sınav ve ücret şartı aranmaksızın "Çevre Görevlisi Belgesi" verilir.
KONYA Atık İthalatçı Belgesi NEREDEN Alınır?
Konya İlinde Atık ithalatçı belgesinin nasıl alınacağı ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliklere ve ilgili mevzuata göre hareket edilmesi doğru olacaktır. Çevre lisansı bulunan firmaların atık ithalatçı belgesi almaları için Bakanlığın belirlemiş olduğu birçok fiziksel şart vardır. Bu belgeyi alabilmek için Çevre Danışmanlık firmalarından profesyonel destek alabilirsiniz. ÇED / Çevre Yeterlik belgeleri konusunda deneyimli uzman personellere sahip olan ÇEVMED Çevre Danışmanlık firması olarak, tüm bürokratik süreçlerde tam destek sunuyoruz. İstediğiniz belgeye sahip olmanız için gerekli olan koşulları taşımanıza yardımcı oluyoruz. Yapılacak işlemler ve atılacak adımlar konusunda rehberlik yürütüyoruz.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Konya Çevre Danışmanlık Firması /Konya Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Konya Çevre İzni alan Firma olarak
ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
NİĞDE Çevre Danışmanlık Firması Ne İş Yapar?
Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Firmamız ÇEVMED ÇEVRE , konusunda uzman ve deneyimli personelleri ile ÇED, Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında doğru, hızlı ve pratik çözümler sunar.
Esas olarak çeşitli kurum ve tesislere Çevre Yeterlik Hizmeti/Çevre Görevlisi istihdamı sağlayarak, çevre mevzuatı kapsamında adımların atılması, raporların hazırlanması ve izinlerin alınması işine odaklanır. Çevre ile ilgili mevcut olan tüm mevzuata uygun şekilde çalışılması için girişimlerde bulunur. Faaliyet kolunda çevre ile ilgili lisans alması gereken veya izin işlemleri gerçekleştirmesi gereken tüm firma, kurum, kuruluş, tesis ve işletmeye bu konuda rehberlik eder, hazırlaması gereken belgeleri hazırlayarak başvurusunu gerçekleştirir
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, NİĞDE Çevre Danışmanlık Firması / NİĞDE Çevre İzin Lisans Hizmetleri / NİĞDE ÇED Raporu Hazırlayan Firma /NİĞDE Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma /NİĞDE Çevre İzni alan Firma olarak
NİĞDE Çevre Danışmanlık Firması olarak ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresinden iletişime geçebilirsiniz.
Çevre İzni veya Çevre Lisansı almalı mıyım
Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği'nin Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan işletmelerin Çevre İzni veya Çevre Lisansı veya Çevre İzin ve Lisansı alması gerekmektedir. Kapsamda yer alan işletmelerin faaliyette bulunabilmeleri için, öncelikle Geçici Faaliyet Belgesi (GFB) alması gerekmektedir. Geçici faaliyet belgesi alan işletmeler belge tarihinden itibaren 6 ay içerisinde çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesini almak için başvuruda bulunmalı ve GFB veriliş tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde çevre izin lisans belgesinin alınması gerekmektedir. Alınan Çevre İzin ve Lisans Belgelerinin 5 yıl geçerliliği bulunmaktadır.
2872 Sayılı Çevre Kanunu'na göre Hava Emisyonu konulu Çevre İzni almadan faaliyet gösteren tesislere49.095 Türk Lirası idarî para cezası verilir.
2872 Sayılı Çevre Kanunu'na göre Atıksu Deşarjı konulu Çevre İzni almadan faaliyet gösteren tesislere122.748 Türk Lirası idarî para cezası verilir.
2872 Sayılı Çevre Kanun'da ve yönetmeliklerde öngörülen usûl ve esaslara, yasaklara veya sınırlamalara aykırı olarak atık toplayan, taşıyan, geçici ve ara depolama yapan, geri kazanan, geri dönüşüm sağlayan, tekrar kullanan veya bertaraf edenlere 49.095 Türk Lirası idarî para cezası verilir. Öngörülen idarî para cezaları kurum, kuruluş ve işletmelere üç katı olarak verilir.
ANTALYA Çevre izin lisans yenileme kimler / nasıl yapar?
Belge geçerlilik süresinin sona ereceği tarihten en az 180 takvim gün öncesinde sistem üzerinden alınmış “İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı” ve diğer bilgi ve belgelerle yenileme başvurusu Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlı'ğı Tarafından ÇEVMED ÇEVRE gibi Yeterlilik almış firmalar tarafından yapılması gerekmektedir.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
ANTALYA Çevre İzin Lisans Yenileme talebiniz için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
NİĞDE Çevre izin lisans yenileme kimler / nasıl yapar?
Belge geçerlilik süresinin sona ereceği tarihten en az 180 takvim gün öncesinde sistem üzerinden alınmış “İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı” ve diğer bilgi ve belgelerle yenileme başvurusu Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlı'ğı Tarafından ÇEVMED ÇEVRE gibi Yeterlilik almış firmalar tarafından yapılması gerekmektedir.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
NİĞDE Çevre İzin Lisans Yenileme talebiniz için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
KONYA Çevre izin lisans yenileme kimler / nasıl yapar?
Belge geçerlilik süresinin sona ereceği tarihten en az 180 takvim gün öncesinde sistem üzerinden alınmış “İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı” ve diğer bilgi ve belgelerle yenileme başvurusu Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlı'ğı Tarafından ÇEVMED ÇEVRE gibi Yeterlilik almış firmalar tarafından yapılması gerekmektedir.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
KONYA Çevre İzin Lisans Yenileme talebiniz için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
ANKARA Valilik tespit raporu alan firmalar?
Valilik Tespit Raporu; İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısında bacalar ile ilgili belirtilen şartların devamlılığının sağlandığına dair yetkili merci tarafından düzenlenen bir rapordur.,,
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
ANKARA VALİLİK TESPİT RAPORU ALMAK İÇİN ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.
Çevre görevlisi yükümlülükleri
Tesis ve faaliyette çalışan veya Çevre yönetim birimi çevre görevlisi; Faaliyet veya Tesis bünyesinde Mevzuata uygun bir şekilde Çevre yönetimi faaliyetlerini yürütmek ve koordine etmek Düzenli aralıklarla Yürütülen çalışmaları Takip ederek ilgili mevzuatta belirlenen yükümlülüklerin yerine getirilip getirilmediği tespitini etmekle, Senede 1, defadan az olmamak üzere ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda iç tetkik gerçekleştirmek veya iç tetkik sonucunda rapor hazırlamakla, ilgili raporu tesis yada faaliyet sorumlusuna/sahibine sunmak, tesis veya faaliyet içerisinde muhafaza edilmesini sağlamak, Uygunsuzluk tespit edinildiğinde tesis ve faaliyetin sorumlusuna/sahibine uygunsuzluğun giderilmesi doğrultusunda önerilerde bulunmak veya uygunsuzluğun giderilip giderilmediğinin analizini yapmak, Çalışan Personeli çevresel konularda öğretici eğitim çalışmaları yapmak veya özendirici faaliyetleri düzenlemek, Tesis ve faaliyetin çevresel konulardan alması gerekli olan izin lisans veya belgeleri alma, yenileme çalışmalarını yürütmek, Talep edilecek bilgi ve belgeleri belirlenen formatta zamanında veya eksiksiz iletmek, Bakanlık yada çevre ve şehircilik müdürlükleri yapılacak denetimler esnasında; Tesis ve faaliyette hazır bulunmak, Talep edilen bilgi ve belgeleri sağlamak, Öğrenimi gördüğü bilgileri ticari sır mahiyetinde saklı tutmak ile yükümlüdür.
KIRIKKALE Çevre izin lisans yenileme kimler / nasıl yapar?
Belge geçerlilik süresinin sona ereceği tarihten en az 180 takvim gün öncesinde sistem üzerinden alınmış “İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı” ve diğer bilgi ve belgelerle yenileme başvurusu Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlı'ğı Tarafından ÇEVMED ÇEVRE gibi Yeterlilik almış firmalar tarafından yapılması gerekmektedir.
ÇED / Çevre İzin Lisans Hizmetleri Konusunda Talepleriniz için ÇED, Çevre Yeterlik Belgesine sahip, Çevre Danışmanlık Firması / Atık İthalatçı Belgesi Alan Firma / Çevre İzin Lisans Hizmetleri / ÇED Raporu Hazırlayan Firma /Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firma / Çevre İzni alan Firma olarak
KIRIKKALE Çevre İzin Lisans Yenileme talebiniz için ÇEV-MED Çevre ile 0312 448 25 22 numaralı telefonumuzdan ve info@cevmed.com.tr mail adresimizden iletişime geçebilirsiniz.